Categories: news

Baronul care l-a facut PREMIER pe Ponta, declarat incompatibil. Este acuzat si de FALS in declaratii

Agentia Nationala de Integritate a anuntat, miercuri, ca presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, a fost declarat incompatibil, justitia fiind sesizata pentru fals in declaratii. Victor Ponta a declarat in 2012 ca a juns premier pentru ca „am mers impreuna cu domnul Calinoiu”.

Potrivit unui comunicat al ANI remis miercuri, Ion Calinoiu s-a aflat in stare de incompatibilitate intrucat a detinut simultan cu functia de presedinte al CJ Gorj urmatoarele calitati: expert pe termen scurt in cadrul Centrului National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic, in perioada 1 septembrie — 15 decembrie 2012; expert pe termen scurt — expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social/expert consortiul regional Sud-Vest Oltenia la Inspectoratul Scolar Judetean Gorj, in perioada 1 iunie—31 iulie 2013.

ANI sustine ca Ion Calinoiu a incalcat dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit carora: „Functia de (…) presedinte (…) al consiliului judetean este incompatibila cu: (…) orice alte (…) activitati remunerate, in tara (…) cu exceptia functiei de cadru didactic sau a functiilor in cadrul unor asociatii, fundatii sau alte organizatii neguvernamentale”.

De asemenea, Ion Calinoiu nu a mentionat in declaratiile de avere depuse la datele de 11 iunie 2013 si 12 iunie 2014 veniturile obtinute in baza contractelor incheiate cu Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic si Inspectoratul Scolar Judetean Gorj.

In acest sens, ANI a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Jiu in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 326 din Codul penal al Romaniei, cu aplicarea art. 35*, alin. (1) din Codul penal al Romaniei.

Victor Ponta, ales deputat in judetul Gorj, a declarat in 2012 ca isi datoreaza calitatea de premier lui Calinoiu.

„Cum am ajuns eu prim-ministru. Pentru informarea celor care sunt uimiti ca am ajuns prim-ministru o sa dau cateva explicatii. Am ajuns prim ministru pentru ca am fost sprijinit cu mult timp inainte sa ma gandesc eu ca o sa ajung prim ministru de oameni care au avut incredere in mine.

Sunt bannere (n. red cu Ion Calinoiu si Florin Carcimaru impreuna cu Victor Ponta), pe care o sa le transmit si la Presedintie, am ajuns prim-ministru pentru ca m-a sprijinit domnul Carciumaru si pentru ca am mers impreuna cu domnul Calinoiu“, a declarat Victor Ponta in 2012.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

7 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

7 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

7 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: grava, dar „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

7 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

7 ore ago