Basescu anunta cat este pensia sa: „Va arat cuponul. Am cam cat un sergent major”

politica

Traian Basescu a anuntat, luni, in contextul debaterilor aprinse privind cuantumul pensiilor speciale de care se bucura magistratii, militarii si politistii la cat se ridica propria sa pensie.

Basescu a dezvaluit ca in acest moment castiga o pensie de 2906 lei, pe baza contributiei la sistemul de pensii.

„Atat am pensia, va arat cuponul de pensie: 2906 lei dupa 44 de ani si sase luni de munca. Cam cat un sergent major,” a spus Traian Basescu la Romania TV.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca in sedinta coalitiei au fost asumate trei principii de modificare a legii pensiilor speciale pentru militari, astfel incat sumele aflate in plata sa nu scada, sa nu depaseasca salariul si sa fie indexate doar cu indicele de inflatie, liderul social-democrat aratand ca membrii Guvernului au spus ca daca nu se iau aceste masuri, se poate ajunge la blocarea cresterii punctului de pensie pentru celelalte categorii de pensionari.

„Nu le-am cerut (membrilor Guvernului — n.r.) sa vina cu un proiect de ordonanta astazi pentru ca este o decizie a Guvernului. Am discutat doar despre aceste principii. Ne-au prezentat mai multe variante posibile, sunt 3 principii practic (…), si anume: pensiile aflate in plata nu scad, pensiile care ar avea din calculul actual o valoare mai mare decat salariul sa nu poata sa depaseasca salariul si sa fie indexare doar cu indicele de inflatie”, a afirmat Dragnea dupa sedinta coalitiei de guvernare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: