Basescu, fata in fata cu Denise Rifai. Cu ce a incercat sa-l incuie realizatoarea TV

politica

Problemele legate de traficul din Bucuresti, de lipsa parcarilor si de RADET sunt extrem de greu de rezolvat, sustine fostul presedinte si primar al Capitalei Traian Basescu, la emisiunea ”Ora Primarului”, moderata de Denise Rifai. Acesta a venit si cu o solutie pentru a elimina blocajele de pe marile bulevarde: inlocuirea tramvaielor cu troleibuze si indepartarea refugiilor pentru pietoni.

”As condamna necunoasterea problemelor Capitalei. Multi dintre candidati habar nu au despre ce e vorba si ce-i cu Bucurestiul. Extrem de important este sa ai viziunea a ceea ce vrei sa faci. (…) In Constitutie sunt noua articole din capitolul ‘Drepturi si libertati fundamentale’ care sunt in seama administratiilor locale, pe care candidatii nu le abordeaza, a declarat Traian Basescu.

Problema traficului, a parcarilor, a RADET-ului sunt extrem de greu de rezolvat, sustine fostul presedinte. ”Daca ne uitam pe marile bulevarde, constatam ca in jurul lor sunt blocuri. Deci iluzia ca am putea sa mai largim bulevardele trebuie sa-o uitam. Solutia ar fi scoaterea tramvaielor. Nu atat linia de tramvai incurca traficul, ci refugiile. As susbstitui tramvaiele cu troleele. As ramane in zona traficului ecologic, dar as elibera mijlocul marilor bulevarde si as crea doua benzi de circulatie”, a adaugat Basescu. O alta solutie, a afirmat acesta, este diminuarea numarului de treceri de pietoni pe marile bulevare si construirea traversarilor subterane.

Parlamentarii sunt mai cunoscuti decat consilierii si oamenii obisnuiti din organizatii, astfel ca ”sunt pusi in capul listelor parlamentari care nu vor ramane consilieri. Apoi, ei se retrag, nu vor fi validati si intra cei din spatele lor”, a mai afirmat fostul presedinte.

Denise Rifai si-a pastrat pentru final intrebarea incuietoare: „Cat costa un metru cub de apa?”. Basescu a raspuns ca „5,30 lei cred”, fiind pe aproape. Rifai a precizat ca pretul este de 4,9 lei, dar asta pentru ca ascazut TVA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: