Basescu, in razboi seful Parchetului General: „Este un mincinos”

news

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, luni, la sediul PMP, despre sesizarea Inspectiei Judiciare de catre CSM, dupa postarea sa de pe Facebook, privind cazul Nana, ca ”nu va tine cont de sensibilitatile domnului Nitu, mai ales cand minte”.

Intrebat daca a afectat independenta justitiei, prin postarea de pe Facebook, de sambata, Traian Basescu a raspuns: ”Nu, si daca domnul Nitu crede ca a a venit vremea in care nimeni sa nu indrazneasca sa exprime vreun punct de vedere, ca dansul are sensibilitati, il anunt ca nu voi tine cont de sensibilitatile domniei sale, mai ales cand minte”, a spus Basescu, citat de Mediafax.

El a precizat ca in postarea de pe Facebook a exprima punctul sau de vedere, potrivit caruia Justitia are de constatat daca in procesul de restituire au fost ilegalitati, referitor la terenurile din comuna Nana, judetul Calarasi.

”Eu am scris aici, dar sa conteste cineva ca acea comisie (comisia parlamentara privind terenurile de la Nana, nr) nu a pornit de la decizii politice, este o copilarie, iar daca domnul Nitu s-a simtit implicat politic, este problema dansului, dar acest proces a avut ca baza actiune politica, dupa care eu exprim punctul de vedere ca nu exclud ca in procesul de restituire sa se fie intamplat ilegalitati. Mai mult de atat, chiar sugerez ca, daca as fi Parchet General, asa as face, as declansa acest tip de controale in toata tara”, a declarat Traian Basescu, la sediul PMP.

Potrivit lui Basescu, ”pana la clarificare, fie ca e vorba de restituiri de terenuri agricole, fie ca e vorba de restituiri de paduri, nu ar mai merge deloc inainte cu restituirile”.

”In interiorul acestui proces, sunt convins ca se vor gasi resurse pentru a se despagubi toti cei care inca nu au fost despagubiti, datorita ilegalitatilor care s-au facut”, a adaugat el.

Basescu a mai spus ca sugera in postarea sa justitiei sa faca acest lucru in toata tara si daca se poate, sa inceapa cu doua judete, Vrancea si Timis.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, luni, Inspectia Judiciara in cazul afirmatiilor fostului presedinte Traian Basescu despre sechestrul pus de procurori pe terenuri din comuna Nana, urmand sa se stabileasca daca a fost afectata credibilitatea justitiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: