Basescu le da o veste proasta membrilor PMP, maine se va retrage: „La 67 de ani, a venit timpul, ii implinesc in noiembrie, sa predau stafeta”

politica

Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat ca va ramane un partener al Partidului Miscarea Populara si senator al partidului, dar, la 67 de ani, varsta pe care o implineste in acest an, a venit timpul sa predea stafeta unei noi echipe de conducere a formatiunii.

„Maine (sambata – n.r.) vom avea un congres, un congres in care vom alege o noua conducere a partidului. Eu voi ramane partenerul Partidului Miscarea Populara si senator al Partidului Miscarea Populara. Cu certitudine, conducerea ce va fi aleasa maine la congres va avea oricand deschisa usa biroului meu sa ne sfatuim, sa-mi dau cu parerea, dar, la 67 de ani, a venit timpul, ii implinesc in noiembrie, sa predau stafeta si sa raman pe langa cei care vor conduce partidul. In orice caz, sa stiti ca in Romania a trecut vremea partidelor de lider, nu pentru ca nu ar mai fi posibil sa creasca un partid cu un lider, dar s-au terminat, nu mai sunt. Si atunci, maine, la congres, trebuie sa alegem o echipa, o echipa de oameni care au aratat pana acum ca vor sa faca politica, o echipa de oameni capabili sa faca politica si care sa se dedice politicii in perioada urmatoare si sa-si asume responsabilitatea alegerilor care vor fi in 2019 si 2020”, a spus Traian Basescu, vineri, la conferinta de alegere a presedintelui PMP Diaspora, scrie Agerpres.

In opinia sa, mesajul principal care va fi dat cu ocazia congresului de catre PMP, dincolo de prioritatile de investitii in domenii ca Sanatatea, Infrastructura si Educatia, va fi asumarea politica a responsabilitatii pentru reunificarea tarii.

„PMP este singurul partid care are in programul lui politic acest obiectiv. Este un obiectiv greu, foarte greu, dar care poate fi atins. Cel mai rau este sa spunem: pentru ca este greu, ne lasam pagubasi. Este un drum de parcurs”, a aratat Basescu.

Candidatul la sefia organizatiei PMP Diaspora este deputatul Doru Petrisor Coliu, pentru alegerea sa fiind prezenti la conferinta delegati ai organizatiilor PMP de diaspora din Marea Britanie, Cipru, Italia, Spania, Portugalia, Germania, Danemarca, Grecia, Belgia si Canada. Din echipa de conducere a PMP Diaspora vor mai face parte un prim-vicepresedinte – Ion Popescu (PMP Italia) si un secretar general – Valentin Bogdan Iosif (PMP Canada), dar si 11 vicepresedinti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: