Basescu pune degetul pe rana: „Distrugerea ISIS nu este de ajuns. Familiile ISLAMICE trebuie sa primeasca o alta educatie”

politica

Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat vineri, la RFI, ca atacul de la Nisa este „de un cinism incredibil” si ca „oriunde in Europa civilizata se intampla acest lucru, ai sentimentul ca ai primit tu, cetatean european, o lovitura”. In acest context, Basescu a subliniat ca marea problema a Europei este educatia islamista care se mentine in famiile care se stabilesc in UE, insistand ca este nevoie nu doar de o piata comuna europeana din punct de vedere economic, cat si de una a informatiilor, in conditiile in care „nu va fi suficient sa distrugem Statul Islamic”.

Traian Basescu a declarat, vineri, la RFI, ca atacul de la Nisa „arata fata hidoasa a terorismului, cinismul”.

”Cand o natiune intreaga se bucura de Ziua Nationala, un nemernic cu un camion a secerat peste 80 de vieti si alte sute de oameni in spitale. Asta arata fata hidoasa a terorismului, cinismul. Sincer, sentimentul pe care-l am este ca s-a intamplat in Romania, pentru ca nici nu poti avea alt sentiment. Oriunde in Europa civilizata se intampla acest lucru, ai sentimentul ca ai primit tu, cetatean european, o lovitura, ca ai fost tu victima acelui atac miselesc”, a declarat fostul sef de stat la RFI.

In acest context, Basescu a explicat faptul ca marea problema este educatia islamista care se mentine in famiile care se stabilesc in Europa, subliniind ca distrugerea Statului Islamic nu va fi suficienta.

”Mesajele de indignare, de condoleante sunt o chestiune obligatorie, insa trebuie sa gandim in mod real ce vrem cu continentul nostru pentru ca este un continent aflat in razboi, in razboi terorist. Nu va fi suficient sa distrugem Stat Islamic. Daca statele occidentale si-ar mobiliza toate eforturile pentru asta, ar fi cu certitudine o chestiune de 6 luni – 1 an sa dispara aceasta organizatie din Irak si din Levant. Insa marea problema este ce facem cu educatia islamica, pentru ca aceasta educatie exista in Europa intr-un procent tot mai mare in populatia venita sa-si gaseasca adapost in raiul de prosperitate european, iar raspunsul la ospitalitate si la demagogia cu politically corect este ca foarte usor cetateni fie ei si deja europeni, la a doua, a treia generatie, dar de educatie islamista, sunt recrutati pentru atentate teroriste”, a explicat Basescu.

”Convingerea mea este ca nici nu va fi gasit nebun, a fost un act deliberat, camionul ala n-a aparut din senin pe faleza de la Nisa”, a adaugat fostul sef de stat.

Totodata, Basescu a tinut sa precizeze ca „ne trebuie mai multa integrare”, in conditiile in care „inactiunea in a crea un sistem de securitate comun ne poate face responsabili pentru evolutii din ce in ce mai rele din acest punct de vedere, al sigurantei cetatenilor”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: