Basescu scoate DOVADA ca Firea a primit bani de la firma Securitatii. Vezi reactia senatoarei PSD

news

Traian Basescu a publicat, miercuri seara, contractul prin care firma Gabrielei Firea imprumuta 100.000 de euro de la fosta firma a Securitatii, Crescent.

Suma urma sa fie restituita intr-un an de zile. De asemenea, Basescu a publicat si doua acte aditionale ulterioare privind rambursarea a 400.000 euro si 1,83 milioane dolari.

„Sunt convins ca doamna Firea ne poate spune cand s-a rambursat imprumutul”, a comentat fostul presedinte.

 

contract

Vezi celelalte documente aici.

La scurt timp dupa aceea, Gabriela Firea a dat publicitatii un comunicat de presa in care spune ca acuzele lui Traian Basescu sunt „fantasmagorii”.

„In calitate de suspect intr-un dosar de amenintare si santaj, instrumentat de Parchetul General, fostul presedinte raspunde, ca si in alte ocazii, cu petarda banilor fostei Securitati. Imprumuturi intre societatile comerciale apartinand aceluiasi trust s-au facut si se vor mai face, potrivit legilor in vigoare, atat in domeniul presei, cat si in alte ramuri economice. Totul este ca acestea sa respecte legile nationale si europene de contabilitate si audit”, a afirmat Firea.

„Trustul Intact, la care am lucrat, a fost verificat de nenumarate ori, din punct de vedere financiar-contabil, in timpul mandatelor lui Traian Basescu la Cotroceni. Posibile actiuni comerciale ilegale ar fi fost descoperite si sanctionate cu mult timp in urma. Este pacat ca fostul presedinte incearca acum sa confiste institutiile de control ale statului si trage concluzii fantasmagorice, cum ca as fi girat actiuni comerciale ilegale. Dar, asa cum am inteles, va raspunde si pentru aceste calomnii, intr-un proces pe care a anuntat ca i-l intenteaza fondatorul trustului Intact, domnul Dan Voiculescu”, a mai adaugat Firea.

Traian Basescu este cercetat penal de Parchetul General  pentru amenintare in urma unei plangeri depuse de Gabriela Firea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: