Batalie apriga pentru ciolan in PSD, este intarziata formarea noului Guvern. Prezentarea listei cu noii ministri a fost amanata

politica

Liderii PSD au decis sa amane pentru vineri anuntarea noilor ministri din Cabinetul Dancila. Lista urma sa fie definitivata in sedinta CEX de luni, insa a fost convocata o noua sedinta CEX pentru vineri.

„Discutiile privind componenta Guvernului se amana, nu s-a ajuns la o intelegere privind unele portofolii”, a declarat liderul PSD Tulcea, Horia Teodorescu, presedinte al Consiliului Judetean Tulcea.

El a facut aceste declaratii luni, la Parlament, unde a mers la o discutie cu liderul partidului, Liviu Dragnea.

Potrivit declaratiilor de pana acum ale liderilor PSD, Guvernul Dancila va avea aceeasi structura ca si fostul Executiv Tudose, respectiv premier, 3 vicepremieri, dintre care unul fara portofoliu, si 26 de portofolii, 2 ministri fiind delegati. In total, noul Cabinet va avea, ca si cel precedent, 28 de membri.

In viitorul Guvern nu se vor mai regasi sustinatorii fostului premier Mihai Tudose, respectiv Marcel Ciolacu (vicepremier fara portofoliu), Felix Stroe (Transporturi), Marius Nica (ministru delegat pentru fonduri europene).

Executivul Dancila va avea si nume noi. Unele surse vehiculeaza intoarcerea in Guvern a Rovanei Plumb, pe postul lui Ciolacu, de vicepremier fara portofoliu. Astfel, Rovana Plumb, Paul Stanescu (Dezvoltare) si Gratiela Gavrilescu (Mediu) ar urma sa fie cei 3 vicepremieri din noul guvern, informeaza Mediafax.

La ministerul Educatiei, Liviu Pop ar putea fi inlocuit de Ecaterina Andronescu, cea care s-a retras, in CExN al PSD, candidatura de la functia de premier.

La Ministerul Transporturilor ar putea reveni pe functie fostul ministru Razvan Cuc, dar pentru acest portofoliu a mai fost vehiculat si numele deputatului PSD Sorin Bota.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: