Batalie dura in PSD dupa anularea gratierii coruptilor. Surse, ce joc face de fapt Liviu Dragnea

politica

Jurnalistul Dan Tapalaga dezvaluie ca Liviu Dragnea a intrat in conflict cu mai multi baroni ai PSD dupa ce a cerut public ca gratierea coruptilor sa fie anulata. Cu toate acestea, Dragnea lucreaza in subteran pentru adoptarea amendamentelor lui Serban Nicolae.

Baronii PSD Paul Stanescu si Niculae Badalau, ambii cu probleme penale, l-au atacat in interiorul PSD pe Liviu Dragnea pentru ca a declarat public ca nu sustine gratierea copruptilor, afirma Tapalaga.

„Baronii PSD au luat foc dupa ce Liviu Dragnea a scris miercuri pe Facebook ca nu sustine gratierea coruptilor, dupa ce oamenii au iesit din nou in Piata Victoriei. Potrivit informatiilor HotNews.ro, baronii sudului (Stanescu, Badalau) s-au intalnit miercuri seara cu Dragnea pentru a-i reprosa lipsa de coordonare si ezitarile. In plus, i-au reprosat pozitia publica in conditiile in care acelasi Dragnea i-ar fi incurajat sa voteze amendamentele la legea gratierii”, a scris Tapalaga pe hotnews.ro.

Cu toate acestea, Dragnea este de fapt un sustinator al gratierii coruptilor, totul fiind un joc de imagine.

„Delimitarea lui Dragnea de actiunile Parlamentului este doar formala, in realitate sustine amendamentele. In actuala forma, legea il ajuta din plin si pe el. Al doilea dosar avanseaza rapid si se apropie de o solutie, o noua condamnare fiind foarte probabila. Daca legea se adopta inainte de sentinta, liderul PSD scapa de dosar”, precizeaza Tapalaga.

Legea gratierii va fi din nou discutata, luni,  in Comisia Juridica a Senatului. Cel mai probabil, tot luni va fi supusa votului in plenul Senatului. Serban Nicolae a declarat joi, la Antena 3, ca este posibil sa apara noi amendamente inainte de votul din plen, sugerand astfel ca gratierea coruptilor, pe care o sustine intens, va fi supusa votului direct al senatorilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: