Beizadeaua drogata e in arest, dar procurorii DIICOT, judecatorii si politistii care l-au cocolosit sunt bine

opinii

Vlad Pascu

Ca un furuncul din care, odata ce-l spargi, ies mizerii nebanuite, cazul baiatului de bani gata care a ucis doi tineri nevinovati la 2 Mai dezvaluie, pe zi ce trece, lucruri care de care mai scarboase, mai josnice si mai de necrezut. Aflam, bunaoara, ca Pascu Jr nu consumase pentru prima oara droguri pe Litoral, fiindca gasise niste pastile pe strada si dorise, ca Alice cea din poveste, sa le guste nitel, asa cum ne aburea ieri avocata lui.

Mi-e greu sa cred ca distinsa doamna nu se informase deja asupra trecutului fainos al micului drogangiu ori ca babacii au pacalit-o si i-au ascuns asta. Fiindca e grav daca ea stia si totusi a continuat sa joace dramoleta „lasati-l, este si el mic, nu stie nimic, e dintr-o familie de oameni obisnuiti, ca toti tinerii, iar acum plange-n celula de-i sare tricoul ala cu ‘Drogurile sunt viata mea’ pe dansul”.

Si mai aflam ca, desi l-au prins cu droguri si in mod normal trebuia sa intre sub incidenta legii si sa plateasca pentru asta, asa cum fac mii de tineri din Romania care n-au insa Merturi la scara la 19 ani, procurorii – da, da, procurorii DIICOT, aia care teoretic trebuiau sa-l bage la beci – au fost pe post de avocati ai apararii si, milostivi, au cerut judecatorilor sa-l ierte. Iar judecatorii, si ei milostivi, l-au iertat si l-au lasat sa plece liber, sa omoare pe cine vrea.

O tara de milostivi, am putea zice, daca nu ni s-ar cuibari in suflet ghimpele indoielii: oare procurorii si judecatorii care l-au iertat pe criminal chiar i-au plans sincer de mila sau au devenit brusc impresionabili dupa ce au aflat cata purcoiul de bani poseda familia Pascu?

Dupa cum la fel de ciudat de impresionabili au fost politistii care, dupa cum s-a aflat azi, l-au oprit in trafic pe derbedeu, care se fataia cu masina printre oameni, pe litoral, ba i-au si gasit droguri in masina. Si totusi i-au dat drumul. De ce??? Chiar nu a atras nimanui din politie atentia comportamentul bizar al drogangiului?

Sau poate niste telefoane pe firul scurt i-au lamurit pe bietii agenti ca oprisera pe cine nu trebuia si era cazul ca, prajit de droguri sau nu, sa-i dea drumul de indata, daca nu vor sa-si petreaca restul carierei la munca de jos? Ori, mai sti, or fi fost chiar si politistii de la sectie tot atat de sensibili ca procurorii si judecatorii si i-au plans de mila tanarului drogalau, vazandu-l cum face opturi cu masina prin statiune, fara directie, fara oprire, fara vreun sens in viata?

Dar oare, ma intreb eu, procurorii DIICOT, judecatorii si politistii care l-au cocolosit ani buni pe acest inconstient, obisnuit de mamica si taticul ca totul i se cuvine, le plang acum de mila si parintilor celor doi studenti exceptionali pe care beizadeaua i-a trimis atat de devreme in mormant?

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: