Belarus sa pregateste sa invadeze Ucraina. A trimis 20 de tancuri T-72 in Belgorod, la granita cu Ucraina

externe

Belarus a scos 20 de tancuri T-72 din depozite si le-a trimis in regiunea Belgorod, Rusia [la granita de nord-est cu Ucraina – n.r.], anunta Statul Major General al Fortelor Armate ale Ucrainei pe Facebook.

Aleksandr Lukasenko, presedintele autoproclamat al Republicii Belarus, a declarat ca tara sa este pregatita sa sprijine Rusia in razboiul sau impotriva Ucrainei. Industria de aparare din Belarus este deja implicata in repararea echipamentelor militare rusesti care au fost deteriorate in cursul ostilitatilor.

Citeste si: Franta: Belarus s-ar putea confrunta cu noi sanctiuni daca se va implica din ce in ce mai mult in conflictul din Ucraina

Belarus s-ar putea confrunta cu noi sanctiuni daca se va implica din ce in ce mai mult in conflictul din Ucraina, a declarat, marti, sefa diplomatiei franceze Catherine Colonna pentru radioul national francez, potrivit Reuters.

Presedintele belarus Aleksandr Lukasenko a anuntat luni ca a ordonat desfasurarea de trupe alaturi de fortele ruse langa frontiera cu Ucraina, ca raspuns la ceea ce el a calificat drept o amenintare clara la adresa Belarus din partea Kievului si a sustinatorilor acestuia din Occident.

Afirmatiile lui Aleksandr Lukasenko, la putere in Belarus din 1994, indica o potentiala escaladare a razboiului din Ucraina, posibil cu desfasurarea unei forte comune ruso-belaruse la nord de Ucraina.

Lukasenko a acuzat luni Ucraina ca pregateste un atac impotriva Republicii Belarus. In aceasi zi, a acuzat si Polonia si Lituania ca ar pregati atacuri „teroriste” si o „rebeliune militara” in tara sa.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: