Berceanu, noi dezvaluiri. Un ministru a vrut sa-l „inmoaie”, dar s-a speriat cand i-a pomenit de DNA. Consilierul ministrului a depozitat ilegal un milion de metri cubi de deseuri

politica

Octavian Berceanu, demis recent de Citu din functia de comisar-sef al Garzii Nationale de Mediu, a declarat vineri seara, la Digi 24, ca un fost ministru al Mediului a facut presiuni politice asupra sa si l-a sunat sa vada daca nu se mai „inmoaie”. „I-am transmis ca ne vom intalni la DNA, DIICOT sau DGA”, a spus Berceanu.

Berceanu a precizat ca nu este vorba despre actualul ministru, Tanczos Barna, spunand ca acel ministru a fost in functie „foarte recent”.

„In prima luna, au zis ca poate gasim solutii, poate ne mai inmuiem, poate vedem intreaga paleta de solutii. Da. Dar, in momentul in care se intervine peste comisar, avem DIICOT, avem DGA-ul, avem DNA-ul. Si au incetat. Oameni politiciā€, a precizat Octavian Berceanu.

„Era panica ca schimbam sefii”, a adaugatĀ  Berceanu.

Berceanu a mai spus ca unul dintre consilierii acelui ministru a depozitat ilegal un milion de metri cubi de deseuri chiar pe caseta de colectare a apelor uzate din Popesti-Leordeni, care s-a prabusit in vara din aceasta cauza.

„E acel business din Popesti-Leordeni, cel care a construit acel munte a fost consilierul ministrului mediului. Despre ce vorbim? Fostul ministru al mediului. I-am spus ca ii multumesc frumos pentru intentii, dar nu se poate. Acestia sunt oamenii care stau in spatele afacerilor ilegale cu deseuri”, a precizat Berceanu.

Berceanu a adaugat ca Garda de Mediu a depus plangere penala in acest caz.

In luna iulie a acestui an, sub greutatea deseurilor, plafonul casetei de colectare a apelor uzate din Popesti-Leordeni s-a rupt si a infundat canalizarea. Tronsonul rupt transporta dejectiile din Bucuresti pana la Statia de Epurare Glina.

Primaria din Popesti Leordeni a concesionat acest teren pe 25 de ani unei firme de reciclare. Unul dintre asociati este Dragos Botos, fost consilier general la Primaria Capitalei si consilier personal pentru doi ministri ai Mediului: Costel Alexe si Mircea Fechet, a anuntat stirileprotv.ro in luna iulie.

Mai mult despre:

Comentarii: