externe

Berlinul anunta masuri speciale pentru a asigura securitatea echipei de fotbal a Ucrainei in timpul Campionatului European

In aceasta vara, doua evenimente sportive majore vor avea loc in Germania in contextul unei situatii politice extrem de tensionate. Ministrul federal de Interne, Nancy Faeser, anunta ca doreste sa fie pregatita pentru pericolele  care ar putea aparea in timpul  Campionatului European de Fotbal din tara sa, relateaza Der Spiegel.

Apararea si combaterea tuturor „pericolelor imaginabile” reprezinta „prioritatea absoluta”, a declarat ea. „Este unul dintre cele mai mari evenimente fotbalistice din lume, intr-o situatie politica deosebit de tensionata. Asta aduce cu sine multe provocari”, a mai spus ea. Echipa din Ucraina, in special, se afla in centrul eforturilor de securitate.

Pentru a proteja echipa nationala ucraineana, autoritatile de securitate germane ar urma sa ia masuri chiar mai ample decat pentru echipele celorlalte 23 de participante.

La Campionatul European, toate fortele de securitate desfasurate ar urma sa „protejeze toate echipele, fanii si oaspetii – si, bineinteles, echipa ucraineana: Facem tot ce putem pentru a le asigura siguranta in Germania. Aici exista masuri de securitate si mai ridicate”, a declarat Faeser. Pe fondul atacului rusesc asupra Ucrainei, est-europenii sunt considerati extrem de expusi riscului in timpul sederii lor la Campionatul European.

Pe langa riscurile legate de teroristii islamisti, huligani si alti infractori violenti, Faeser a declarat ca autoritatile germane sunt, de asemenea, pregatite in mod adecvat pentru atacuri cibernetice. In acest context, Faeser a vorbit despre colaborarea cu UEFA, organizatorul turneului.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Rusia tine sa dea lectii de umanitate Parisului: „Franta sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie”

Rusia cere Frantei sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie…

16 minute ago

Diana Sosoaca, activata international impotriva „vestului colectiv”. „Pe aici nu se trece!”

Dupa o „vizita speciala” in Serbia, senatoarea de Iasi, Diana Sosoaca a trimis o scrisoare…

13 minute ago

Tentativa de lovitura de stat in Congo. Armata: „Actiunea a fost inabusita in fasa”

Armata congoleza afirma ca a "dejucat o lovitura de stat" duminica dimineata devreme si a…

52 de minute ago

„Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol”, anunta vicepremierul. „Dar starea sa ramane grava si necesita ingrijiri intensive”

Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol, la patru zile dupa atentatul…

46 de minute ago

OpenAI desfiinteaza echipa axata pe riscurile AI pe termen lung, la mai putin de un an dupa ce a anuntat-o

OpenAI si-a desfiintat echipa axata pe riscurile pe termen lung ale inteligentei artificiale la doar…

13 minute ago