externe

Biden anunta o posibila masura dura contra Chinei: „Boicot diplomatic” al Jocurilor Olimpice de la Beijing

Presedintele SUA Joe Biden a declarat joi ca ”are in vedere” un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarna programate sa aiba loc in februarie la Beijing, pentru a protesta impotriva incalcarilor drepturilor omului in China, relateaza AFP, citata de Agerpres.

”Aceasta este ceva ce avem in vedere”, a declarat presedintele american cu privire la aceasta optiune de a nu trimite oficiali guvernamentali pentru a reprezenta Washington-ul la competitii, permitand totusi sportivilor americani sa participe.

Mai multi lideri republicani ii cer lui Joe Biden sa anunte un boicot total al competitiei sportive de catre oficiali, dar si sportivi, pentru a denunta reprimarea musulmanilor uiguri in Xinjiang, China, calificata drept ”genocid” de catre guvernul american.

Multi oficiali din toate taberele politice, intre care presedinta democrata a Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, si senatorul republican, Mitt Romney, pledeaza pentru acest boicot diplomatic. China a protestat ferm cand Nancy Pelosi a emis aceasta ipoteza, in luna mai.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

2 ore ago

Ciolacu a luat jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

Premierul Marcel Ciolacu a inceput marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va aveasi  o…

O oră ago

Permis de conducere de la 17 ani? Parlamentarii romani nu sunt de acord: „Suntem pe primul loc la victime in urma accidentelor de circulatie”

Presedinta Comisiei pentru aparare din Senat, Nicoleta Pauliuc, a informat, luni, ca nu sustine proiectul…

58 de minute ago

Nivel ridicat de euroscepticism in Serbia: doar 40% dintre sarbi ar vota pentru aderarea la UE. In schimb, 92% dintre albanezi ar vota in favoarea accederii la blocul comunitar

Potrivit unui sondaj recent realizat de Institutul Republican International, cu sediul la Washington, cetatenii sarbi…

O oră ago

Decizie majora privind contractele de munca. ICCJ a stabilit ca termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz

Termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz si se…

3 ore ago