externe

Biden: „Daca as fi in locul lui Prigojin, as avea grija ce mananc”

Presedintele Biden a declarat aseara ca nu are nicio idee unde se afla seful mercenarilor rusi Evgheni Prigojin, dar a glumit spunand ca seful Wagner ar trebui sa aiba grija ce mananca oriunde s-ar afla.

„Daca as fi in locul lui, as avea grija ce mananc”, a declarat Biden reporterilor in cadrul unei conferinte de presa la Helsinki. „As fi cu ochii pe meniul meu”.

Comentariile presedintelui au venit ca raspuns la intrebarea unui reporter cu privire la faptul ca tulburarile din randul generalilor rusi ar putea precipita actiuni mai drastice din partea presedintelui rus Vladimir Putin, cum ar fi folosirea armelor nucleare sau un nou amestec in alegerile din SUA.

Putin, sef al statului rus din 1999, a declarat ca revolta esuata a Grupului Wagner impotriva comandantilor militari rusi de rang inalt risca sa declanseze un razboi civil si a comparat-o cu tulburarile revolutionare din 1917. Cu toate acestea, in pofida acestei retorici aprinse, el i-a permis lui Prigojin sa traiasca dupa revolta din 24 iunie si nu a urmarit in justitie niciuna dintre fortele Grupului Wagner.

Presedintele Biden a declarat ca nu exista o „perspectiva reala” ca presedintele rus Vladimir Putin sa foloseasca arme nucleare.

Prigojin, un critic inversunat al modului in care liderii militari rusi au purtat razboiul in Ucraina, ar fi plecat in exil in Belarus dupa presupusa sa rebeliune. De la evenimentele din acea zi, nici Prigojin, nici generalul Serghei Surovikin, un comandant adjunct al operatiunilor militare rusesti din Ucraina, nu au mai fost vazuti in public.

 

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Joe Biden critica mandatele de arestare cerute de CPI impotriva liderilor israelieni: „Ofensiva Israelului in Gaza nu este un genocid”

Presedintele american Joe Biden a declarat luni ca ofensiva israeliana in Gaza "nu este un…

7 minute ago

Recep Erdogan anunta o zi de doliu national in Turcia, in onoarea „dragului meu frate Raisi”

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu national dupa moartea…

22 de minute ago

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

13 ore ago

Constanta: Un copil de 9 ani a cazut intr-o fantana fara apa. Doi adulti au incercat sa-l scoata si nu au mai putut iesi nici ei. Pompierii i-au salvat pe toti trei

Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit, luni, in localitatea Mireasa din judetul Constanta, unde…

13 ore ago

Donald Tusk: Noua persoane arestate sub suspiciunea de sabotaj in numele serviciilor de informatii ruse

Premierul polonez Donald Tusk a declarat ca noua persoane au fost arestate sub suspiciunea de…

13 ore ago

706 de persoane cu numele Kyle s-au reunit in Texas. Nu a fost suficient pentru un record mondial

O incercare a orasului Kyle, Texas, de a dobori recordul mondial pentru cea mai mare…

13 ore ago