Biden isi inteteste atacurile la adresa lui Trump: „Reprezinta un extremism care ameninta chiar bazele Republicii noastre”

externe

Fostul presedinte al SUA Donald Trump „reprezinta un extremism care ameninta chiar bazele Republicii noastre”, a afirmat joi, in cadrul unui discurs televizat, presedintele american Joe Biden, relateaza AFP, citata de Agerpres.

„Egalitatea si democratia sunt atacate” in acest moment in Statele Unite, a avertizat, de asemenea, presedintele democrat care s-a adresat din orasul Philadelphia, leaganul natiunii americane.

Joe Biden a subliniat ca „nu exista loc pentru violenta politica” in Statele Unite, referindu-se la predecesorul sau republican.

„Nu putem permite ca violenta sa fie banalizata”, a pledat presedintele democrat, criticand un partid republican aflat in mainile lui Donald Trump si pe sustinatorii miliardarului care „nu cred in statul de drept”.

In fata sustinatorilor lui Donald Trump care „vor sa traga tara inapoi”, americanii trebuie „sa apere” democratia, a avertizat Joe Biden.

Democratia americana nu este „garantata” si „trebuie sa o aparam”, afirmat el, criticandu-i pe sustinatorii lui Trump care sustin, in opinia presedintelui democrat, o America „fara drept la intimitate, fara drept la contraceptie, fara dreptul la casatorie cu persoana iubita”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: