Birchall ii face iar pe liderii PSD sa turbeze. Reactie la Raportul MCV, masuri imediate pentru desfiintarea Sectiei Speciale

news

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, a recunoscut, marti, ca PSD a adus justitia la un nivel dezastruos in ultimii trei ani. Ea a comentat concluziile din Raportul MCV.

„In legatura cu Sectia Speciala, dupa cum puteti constata, Comisia Europeana critica infiintarea si functionarea sectiei. Raportul recomanda explicit desfiintarea acestei sectii”, a subliniat Birchall.

Principalele declaratii:

– Personal ma amaraste acest raport, din punct de vedere al activitatii MJ in mandatul se remarca pozitiv masurile pe care le-am promovat.

– Sa nu uitam de unde am pornit, raportul din noiembrie 2018, care a fost de o duritate fara precedent

– Am facut tot ce am putut pentru a obtine un raport cat mai bun

– Raportul are o tonalitate mai buna, desi nu atat cat ne-am fi dorit

– Trebuie sa fie limpede pentru toata lumea ca nu se puteau face minuni peste noapte, in conditiile in care la momentul la care am preluat mandatul Romania era in pragul activarii articolului 7 si realmente ne-a trecut glontul pe la ureche.

– Sa incetam sa gasim vinovati si sa incercam sa gasim solutii

– Am decis sa convoc in regim de urgenta comisia MCV, in care sunt reprezentate toate institutiile care au un cuvant de spus, fac apel sa raspunda pozitiv. Va fi cea mai extinsa si reprezentativa reuniune a Comisiei MCV, sa concepem un plan de actiune cu termene stranse pentru implementarea recomandarilor, de care apoi sa ne tinem

– Sa venim cu un plan de masuri, acest MCV nu este imposibil de ridicat

– Sa ne trezim din acest dus rece si fiecare sa ne facem treaba

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: