politica

Biserica Greco Catolica l-a dat afara pe pastorul PSD-ist Chris Terhes: „Ne delimitam de orice afirmatie cu caracter politic”

Episcopia Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica, de Oradea anunta ca parintele Chris Terhes sa fie „eliberat” de exercitiul functiilor sacerdotale dupa ce a acceptat sa candideze in numele PSD pentru Parlamentul European.

Comunicatul episcopiei:

In urma liberei alegeri a parintelui Cristian Terhes de a se implica in politica, Episcopia Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica, de Oradea face urmatoarele precizari:

Conform Dreptului Canonic al Bisericilor Orientale, clericii „nu vor lua parte activa in partidele politice”, drept urmare, Episcopia a decis ca parintele Cristian Terhes sa fie eliberat de exercitiul functiilor sacerdotale.

Episcopia Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica, de Oradea se delimiteaza de orice afirmatie cu caracter politic atat ale parintelui Cristian, cat si a oricui altcuiva.

Optiunea politica a parintelui nu reprezinta pozitia oficiala a Episcopiei noastre, ea fiind rezultatul manifestarii libertatii personale a parintelui.

Fidela Evangheliei iubirii lui Cristos pentru toti oamenii, Biserica Greco-Catolica din Romania promoveaza in mod permanent pacea, dialogul si buna intelegere intre oameni de credinte si opinii diferite.

Biroul de Presa al EGCO

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: chris terhes

Recent Posts

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

6 ore ago

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

6 ore ago

Spania isi recheama permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei reactioneaza: „Tampeniile unui socialist arogant”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

6 ore ago

Israelul da inapoi in privinta confiscarii echipamentul de transmisiune live ale Associated Press

Autoritatile israeliene au confiscat marti o camera si echipamentul de transmisiune video ale Associated Press,…

5 ore ago

Site-ul presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat numele constitutional al tarii, revenind la abrevierea MK sau simplu, Macedonia

Site-ul oficial al presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat referintele la numele constitutional al tarii…

5 ore ago