Categories: externe

Biserica RUSA vrea sa-si bage nasul in tarile ORTODOXE: „Ii vom proteja noi pe credinciosi”

Biserica ortodoxa rusa a anuntat ca va infiinta un centru de monitorizare a drepturilor si libertatilor crestinilor ortodocsi din Europa. Acesta va functiona la Strasbourg si „va colecta informatii privitoare la respectarea drepturilor ortodocsilor”.

Centrul va fi preocupat de actele de blasfemie si de persecutiile la adresa credinciosilor, informeaza cotidianul “Kommersant”.

„Este vorba in principal de cazuri de profanare a lacaselor de cult, persecutarea preotilor, ofensarea insemnelor religioase si acte blasfematorii”, se arata intr-un comunicat de presa al Centrului.

Pe site-ul organizatiei se mai afirma ca ”ortodocsii sunt cei mai vulnerabili in fata intolerantei, discriminarii si chiar violentei exercitate de partizanii materialisti ai asa-ziselor noi moravuri”.

De altfel, potrivit pravmir.com, seful bisericii ortodoxe din Rusia, patriarhul Kiril, a afirmat luni ca Rusia si-a pastrat radacinile spirituale si ca „are multe de spus partenerilor occidentali”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Premierul indian Narendra Modi, criticat ca retorica sa antimusulmana ar putea provoca un razboi civil pustiitor intre hindusi si islamisti

Premierul indian Narendra Modi a fost criticat recent pentru ca a invocat o retorica antimusulmana…

4 minute ago

66 de migranti clandestini, salvati de marina franceza in Canalul Manecii

In total, 66 de migranti, printre care femei si copii, care incercau sa traverseze Canalul…

18 minute ago

Un baiat de 16 ani a fost arestat in Polonia dupa ce a incercat sa dea foc unei sinagogi istorice cu un cocktail Molotov

Politia poloneza a anuntat miercuri seara ca a arestat un adolescent implicat in tentativa de…

33 de minute ago

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

16 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

16 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

16 ore ago