Blocaj mediatic total. Niciun post TV nu a suflat o vorba, numar urias de participanti la o intalnire cu Ciolos – Video

politica

Peste 1.700 de oameni din Bucuresti si Ilfov au venit, marti seara, la o intalnire cu Dacian Ciolos. „Aveti si prin asta dovada ca sarlatania, hotia si impostura pot fi invinse si ca putem chiar face mai mult decat atat, putem construi. Nu sunteti singuri”, le-a spus Ciolos.

Un numar impresionant de oameni s-au strans, marti, la lansarea in Bucuresti si Ilfov a Miscarii Romania Impreuna, partidul lui Ciolos. Evenimentul are parte de un blocaj mediatic total, niciun post TV si nicio publicatie din establishment nu a prezentat nimic despre aceasta intalnire.

„1.750 de oameni s-au strans, intr-o seara ploioasa, intr-un Bucuresti blocat, intr-o tara care crede ca si-a pierdut speranta. 1.750 de oameni care nu si-au pus intrebarea daca cineva trebuie sa le dea altceva decat incredere si certitudinea ca nu sunt singuri. 1.750 de oameni care stiu ca, daca vor o Romanie mai buna, e nevoie sa se implice.

Aveti si prin asta dovada ca sarlatania, hotia si impostura pot fi invinse si ca putem chiar face mai mult decat atat, putem construi. Nu sunteti singuri. Uitati-va la acesti oameni si amintiti-va de ei ori de cate ori credeti ca nu se mai poate face nimic. Suntem multi, mai multi decat cred cei care au profitat de indiferenta noastra. Si putem sa schimbam Romania”, a scris Ciolos pe Facebook.

Ce le-as spus Ciolos celor veniti la intalnire:

– V-ati simtit vreunul dintre voi, in ultimii doi ani, vreodata singur si disperat, vazand ce se intampla in jur? Va intreb asta pentru ca asta a fost sentimentul pe care l-am simtit de multe ori, in acesti ultimi doi ani. (…) Cand am simtit acest sentiment de singuratate si disperare din partea multor oameni, am decis sa lansam Platforma Civica Romania 100 si am constatat ca multi oameni erau hotarati ca lucrurile trebuie sa mearga altfel in tara, dar fiecare dintre ei avea impresia ca e singur. Sentimentul asta de singuratate il traiam impreuna cu sentimentul de teama, stand in fata televizorului si gandindu-ma ce prostie o sa mai faca astia. (…) O stare pe care nu ar trebui sa o traim intr-o lume normala si cred ca toti cei de aici vrem sa traim intr-o tara normala, ca niste oameni normali, iar niste oameni normali nu ar trebui sa construiasca organizatii neguvernamentale care sa apere un proiect de autostrada. Intr-o viata normala, niste oameni normali nu ar trebui sa faca asta si, ca sa nu fim in situatia asta, ar trebui sa putem avea incredere in ziua de maine, ca lucrurile pot sa mearga bine, ca mergem la un ghiseu si ca nu isi bate joc de noi persoana care e de cealalta parte a ghiseului, sa traim cu sentimentul de incredere ca daca ne trimitem copiii la scoala, sunt educati cum trebuie

– Din pacate, ceea ce intalnim in ultimii ani e un sistem tranzactional in care, nemaiavand incredere in cei pe care ii trimitem sa ne reprezinte, ne punem problema: «il votez pe asta pentru ca imi da si mie ceva» si, in felul asta, devenim complici

– Nu mai putem construi doar batandu-ne cu cineva. Nu mai e suficient in Romania sa facem lucrul acesta. E nevoie sa ne proiectam dincolo de asta si sa ne adunam impreuna, sa propunem un proiect care construieste si care propune romanilor curajul de a visa, curajul de a ne proiecta un viitor. Sa ne construim proiectul asta cu ceea ce visam sa facem in viitor si nu raportandu-ne la ceea ce nu a mers in trecut”, a explicat Dacian Ciolos. El a subliniat ca, pana la sfarsitul anului, cel tarziu, RO+ va fi inregistrat oficial in Registrul Partidelor Politice.

– Faptul ca sunteti aici ne dovedeste ca solul pe care am pasit e unul fertil si ca avem curajul sa ne asumam toti cei care suntem aici rolul si misiunea generatiei noastre, pentru ca e o generatie care nu mai are dreptul in Romania sa isi rateze momentul. Avem tot ceea ce ne trebuie sa construim si trebuie sa ne dovedim noua insine ca Romania poate sa fie construita nu de teama sau de mila celor din afara, ci de inteligenta si increderea noastra

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: