news

„Boala este foarte grea. Este cumplit de grea”. Marturia unei tinere romance, manager, dupa ce s-a infectat cu COVID-19

Inca o tanara relateaza pe Facebook prin ce a fost nevoita sa treaca dupa ce s-a infectat cu coronavirus. Vineri, peste 100 de oameni au protestat in fata Guvernului, sustinand ca virusul „nu exista”.

„Am fost Covid pozitiva. 14 zile in care nu stii cum aceasta boala poate evolua. (…) Boala este foarte grea. Este cumplit de grea”, a relatat tanara.

Citeste si: Nu exista COVID-19? Iata prin ce a trecut un tanar din Cluj: „5 zile TI, 26 zile supliment oxigen, dureri groaznice”

In jur de 100 de persoane protesteaza, vineri seara, in Piata Victoriei impotriva „dictaturii” adusa de masurile luate pentru a proteja populatia de coronavirus. Multi sustin ca virusul nu exista, in realitate.

Mitingul a fost promovat de Active News, publicatie in apar deseori articole similare celor din publicatiile oficiale ale propagandei ruse, precum Sputnik.

„Vineri, 15 mai, la iesirea din ‘Starea de urgenta;, in Bucuresti va avea un loc un protest pentru libertate si impotriva dictaturii. Evenimentul se va desfasura in Piata Victoriei, de la ora 17:00”, a scris Active News.

Manifestantii nu pastreaza distanta de 1,5 metri intre ei si cei mai multi nu au masca.

La miting participa personaje des laudate de Sputnik, precum Iulian Capsali, Dan Chitic, Codruta Cerva si Adrian Severin. Acestia au participat in trecut si la manifestari prin care cereau eliberarea „patriotului” Liviu Dragnea.

„Ce se intampla este o mare minciuna prin care ni se iau toate drepturile constitutionale”, a spus Iulian Capsali in timpul mitingului.

„Oamenii sunt satuli de masuri abuzive si de incalcarea libertatilor fundamentale. S-a acumulat o tensiune, o energie in aceste luni si cred ca oamenii vor iesi in strada pentru a protesta impotriva confiscarii democratiei avand ca pretext acest Covid-19”, a sustinut un participant, citat de Active News.

Miting identic cu cel organizat de pro-rusii din Bulgaria

In jur de 2.000 de sustinatori ai unui partid ultranationalist si pro-rus bulgar au marsaluit joi prin centrul Sofiei, acuzand guvernul pentru restrictiile impuse in combaterea epidemiei de COVID-19, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Protestatarii au agitat drapele nationale si ale partidului Vazrajdane (Renasterea), si au strigat ‘Demisia’ si ‘Mafia’, pentru a-si exprima nemultumirea pentru faptul ca guvernul de centru-dreapta, condus de Boiko Borisov, a prelungit restrictiile pana la 14 iunie.

Marsul a fost primul protest public desfasurat in Bulgaria dupa introducerea starii de urgenta in urma cu doua luni. Scolile, restaurantele si barurile au fost inchise, iar multe afaceri si-au limitat sau oprit activitatea din cauza restrictiilor si a cererii reduse.

„Nu credem ca trebuie sa traim ca sclavi, ar trebui sa traim o viata normala. Rabdarea noastra s-a sfarsit si vrem ca acest guvern sa plece”, a spus Kostadin Kostadinov, liderul Vazrajdane.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Auzit-ati de-un Vilcean care musca din dusman?

Pentru ca se plictisesc teribil prin Parlament, tot scotand bilute din nas sau accesand de…

3 ore ago

Cum arata Vovciank, un alt oras pe care Rusia vrea sa-l „elibereze”. Peste 14.000 de oameni au fost stramutati din casele lor

Imagini teribile cu cartierele din orasul Vovciank, atacat puternic de Rusia. Numeroase blocuri de locuinte…

40 de minute ago

Turbulente grave pe un zbor Londra-Singapore: un mort si 30 de raniti. Victimele nu purtau centura de singuranta

O persoana a murit si alte peste 30 au fost ranite intr-un zbor Singapore Airlines…

2 ore ago

Judecatoarea lui Pascu se transfera de la Mangalia la Constanta. CSM i-a aprobat solicitarea

Judecatoarea Ioana Ancuta Popoviciu, cea care gestiona dosarul accidentului de la 2 Mai, de care…

2 ore ago

In ce consta „sanctiunea maxima” pentru deputatul Vilceanu, dupa ce l-a batut pe deputatul Roman: Salariu mai mic cu 50% si reducerea timpului de vorbire in Parlament

Comisia juridica din Camera Deputatilor a aprobat, marti, la solicitarea Biroului Permanent, o sanctiune maxima…

2 ore ago