Nu exista COVID-19? Iata prin ce a trecut un tanar din Cluj: „5 zile TI, 26 zile supliment oxigen, dureri groaznice”

news

Andrei Balint, un tanar designer web din Cluj, relateaza detaliat, prin intermediul unui infografic, prin ce a trecut dupa ce s-a infectat cu coronavirus.

„In doua zile este 15 mai. Chiar daca e tentant, va sfatuiesc sa ramaneti in continuare foarte precauti. Va spun asta pentru ca am ajuns sa simt pe pielea mea cat de parsiv e virusul asta.

Experienta mea cu #covid19 o puteti gasi in infograficul alaturat.

Multumesc personalului medical care m-a tratat si care a dat dovada de foarte multa empatie pe perioada spitalizarii”, a scris Balint pe Facebook.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat miercuri seara ca Guvernul va lua joi o serie de decizii care vor crea cadrul administrativ pentru a putea impune anumite restrictii in perioada starii de alerta.

„Astazi si maine suntem inca in stare de urgenta, maine avem o sedinta de guvern si vom avea si Comitetul National pentru Situatii de Urgenta si vom lua niste decizii care speram noi sa creeze si cadrul administrativ in care sa putem impune aceste restrictii”, a declarat ministrul Sanatatii, la Realitatea Plus.

Acesta a spus ca trebuie sa inteleaga toata lumea ca orice masura de relaxare, cat de mica, poate genera riscul de crestere a transmiterii intracomunitare a noului coronavirus, de aceea masurile de relaxare trebuie introduse treptat.

„Populatia a fost intelegatoare pana in acest moment si tin sa le multumesc pentru acest lucru. Speram ca vor fi si in continuare si sa inteleaga ca aceste masuri de relaxare trebuie sa intre progresiv. Intrand progresiv putem sa le gestionam, putem sa fim atenti la fiecare dintre ele. Au fost adoptate in conditiile in care avem si contramasuri. Si ma repet, venind prea devreme cu niste masuri de relaxare nu facem decat sa exacerbam acel risc de a crea o transmitere comunitara si aceste riscuri le putem vedea, in acest moment, in tarile europene (…) Suntem pe o panta descendenta de la inceputul acestei pandemii si hai sa pastram panta descendenta. Aceasta relaxare trebuie privita cu mai multa precautie decat sarbatorile pascale sau weekendul de 1-3 mai (…) Vom promova in continuare mai multe perioade de relaxare, dar acele perioade tin foarte mult de rezultatul primei perioade (…) Noi, dar si Institutul National de Sanatate Publica si Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile vom face evaluari zilnice ale numarului de cazuri, numarului de decese, de cazuri din Terapie Intensiva, numarului cazurilor de primiri la Urgente, care ne vor arata daca focarele s-au exacerbat, daca avem o transmitere accentuata in comunitate si daca e nevoie sa inasprim sau sa intervenim cu niste masuri care sa poata controla o eventuala crestere”, a declarat ministrul Sanatatii.

Nelu Tataru a mai spus ca recomanda autoritatilor locale sa redeschida parcurile, insa fara accesul in spatiile de joaca.

„Recomandarea noastra a fost deschiderea parcurilor pentru acele plimbari pentru aer curat, pentru iesirea in aer liber, dar pastrand oricum distantarea, aglomerarile sa nu fie mai mult de trei persoane”, a precizat el.

Referindu-se la obligativitatea purtarii mastilor in perioada starii de alerta in spatiile publice, Nelu Tataru a mentionat ca autoritatile locale vor trebui sa asigure gratuit aceste bunuri persoanelor care beneficiaza de venit minim garantat, iar restul cetatenilor vor trebui sa si le achizitioneze din resurse proprii, dand asigurari ca acestea se vor gasi de vanzare in spatiile comerciale.

Mai mult despre:


Comentarii: