Boc realizeaza la ce s-a ajuns: „Coalitia PNL-PSD este cea mai proasta forma de guvernare. Nu este o alianta naturala”

politica

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat joi ca forma de guvernare PSD-PNL-UDMR „este cea mai proasta varianta”.

„Eu zic ca vom avea guvern cu mult inainte de Ziua Nationala a Romaniei. Eu chiar cred ca saptamana viitoare vom avea guvern. Este cea mai proasta forma de guvernare, PNL-PSD-UDMR. Ajungem la ultima varianta inainte de anticipate. Cu exceptia tuturor celorlalte. Ajungem la ultima varianta inainte de anticipate. Nu este o alianta naturala, asa cum era cealalata alianta naturala, PNL-USR. Viata ne-a demonstrat ca n-a fost posibil sa fie. Aceasta alianta (PNL-PSD, n.r.) este necesara pentru soarta romanilor, in momentul de fata, sa putem gestiona Romania”, a declarat Boc la Napoca FM.

Boc a confirmat ca negocierile cu USR au fost abandonate.

„Nu se poarta negocieri cu USR in acest moment. Asta nu inseamna ca cele doua partide nu trebuie sa se respecte in continuare, pentru ca pana la urma au un profil ideologic care care ar putea sa le apropie. Viata merge inainte in politica. Nu s-a putut acum, pentru ca s-a creat si s-a adancit acea falie de neincredere odata cu caderea propriului guvern din care a facut parte, dar in politica trebuie sa te gandesti si pe termen mediu si lung”, a mai declarat Emil Boc.

Boc a spus ca guvernarea PSD-PNL va fi una „contractuala”.

„Acum este nevoie de o guvernare contractuala, fara sa se atinga nucleul ideologic al PNL si PSD. Nu ne propunem sa ne compromitem ideologic. Fiecare trebuie sa isi pastreze valorile mari in care crede.

Noi – de la ceea ce inseamna investitii, locuri de munca, protectie sociala cat este necesara, democrati, libertatea, dimensiune proeuropeana, independenta justitiei. (…) Acest nucleu nu trebuie atins, el trebuie pastrat.

Dincolo, la PSD, nu ne atingem de nucleul lor care vizeaza dimensiunea sociala, ii respectam. Punem impreuna lucrurile – putine, cate or fi – care ne unesc si care sunt necesare in Romania.

In primul rand, de a ne descurca cu utilitatile – la curent, la gaze, la cresterea preturilor care ne afecteaza pe toti. (…) Trebuie sa avem guvern care sa poata deveni operational”, a mai  afirmat Emil Boc.

Mai mult despre:

Comentarii: