Bodog, plans de PSD-isti in Senat: „Ramane colegul si prietenul nostru”. Senator PNL: „Justitia a facut si abuzuri”

politica

Liderilor senatorilor PSD, Lucian Romascanu, a declarat miercuri in plenul Senatului, inainte de votul pentru ridicarea imunitatii lui Florian Bodog, ca acesta „ramane colegul si prietenul nostru”.

„Indiferent de acest vot, Florian Bodog ramane colegul si prietenul nostru. Ma rog pentru el sa aiba parte de un proces corect”, a declarat Romascanu.

Senatorul PNL Virgil Guran a tinut sa mentioneze ca in justitie „exista si abuzuri”.

„Sunt unul dintre politicienii care are curaj sa spuna ca exista si abuzuri ale justitiei si ca este nevoie de o lege a responsabilitatii ministrilor. Speram ca justia va judeca crect, nu in fcuntie de cine a fost sau este Bodog”, a spus Virgl Gurna, aplaudat de pesedisti.

Senatorii PNL, USR PLUS si PSD au anuntat ca vor vota in favoarea solicitarii DNA.

La inceputul sedintei, si-au anuntat prezenta 88 de senatori.

Procurorii DNA solicita Senatului incuviintarea urmaririi penale a lui Florian Bodog, pe care il acuza ca atunci cand a detinut pozitia de ministru ar fi actionat pentru ca o persoana angajata in functia de consilier personal sa isi incaseze salariul pe o perioada de 12 luni fara sa se fi prezentat la serviciu si fara sa fi prestat activitatile la care era obligata prin contract.

In 2019, senatorii au respins o solicitare similara cu privire la Florian Bodog, dar procurorii au anuntat ca au obtinut date privind comiterea de catre fostul ministru a altor patru infractiuni de fals in inscrisuri si abuz in serviciu in acest caz.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: