Boicotul a adus Romania TV in genunchi. Scrisoare lacrimogena adresata companiilor care si-au retras reclamele: „Sunteti victimele intoxicarilor”

news

Romania TV a transmis o scrisoare mai multor companii care au decis sa isi retraga reclamele de pe postul lui Sebastian Ghita. RTV s-a remarcat, din nou, in ultima perioada, printr-o serie de dezinformari si intoxicari revoltatoare.

Iata scrisoarea celor de la Romania TV, care a fost data publicitatii de Pagina de Media.

„Stimate Doamne, stimati Domni,

Ne adresam Domniilor Voastre pentru clarificarea unor aspecte in ceea ce priveste derularea colaborarii noastre. Exista voci care, fara sa-si asume direct si transparent opinia si decizia, exprima pareri despre politica editoriala a postului de televiziune al carui spatiu publicitar il gestionam, concluzionand ca aceasta politica ar fi in neconcordanta cu principiile si valorile promovate de produsele dumneavoastra.

Va informam pe aceasta cale ca postul de televiziune Romania TV respecta toate regulile jurnalismului si toate reglementarile legale din audiovizual, fara a fi in situatia de a se situa de o parte sau de alta in timpul perioadei de criza pe care o traim.

Nici nu ar putea fi altfel pentru ca nimeni nu este detinatorul adevarului absolut, cu libertate de exprimare intr-o societate democratica. Daca nu ar fi asa, publicul ar fi primul care ar amenda prin lipsa vizionarii programului de televiziune pe care il reprezentam. Ori, audientele masurate de organismul abilitat confirma interesul publicului pentru postul nostru de televiziune.

Credem ca audienta este principalul argument pentru orice client de publicitate care doreste sa-si promoveze serviciile si produsele pentru un public cat mai larg, aceasta fiind esenta politicilor comerciale corecte pe care le practicam si credem noi ca le si respectam in Romania. De asemenea si dumneavoastra, in trecutul apropiat impartaseati aceleasi idei si devize in ceea ce priveste politica comerciala.

In contextul actual, credem ca este necesar sa va reamintim ca publicitatea comerciala nu are nicio legatura cu politica sau dezbaterea politica, nu inseamna ca prezenta break-urilor de publicitate in cadrul programelor unui post de stiri, asa cum este si Romania Tv, implica in vreun fel clientii de publicitate pentru vreun partid sau om politic.

Toate acestea sunt foarte clar reglementate si respectate si ne exprimam dezamagirea ca dupa o experienta foarte buna si reciproc avantajoasa va insusiti dezinformarile care circula in spatiul public. Va rugam sa va intrebati daca nu cumva, in timpul uneia dintre cele mai tumultuoase perioade, nu sunteti victimele dezinformarilor si intoxicarilor menite sa decredibilizeze postul de stiri Romania TV, sa destabilizeze activitatea sa pana la suprimare.

Nu cumva aceste actiuni de limitare si chiar de blocare ale raporturilor comerciale pe care le derulam de mai bine de cinci ani reprezinta tocmai incalcarea principiilor agreate si sustinute reciproc pana in prezent?!

Noi va asiguram de un singur lucru: Romania TV va continua sa isi indeplineasca cu succes misiunea de ‘caine de paza al democratiei’ intrucat libertatea de exprimare garantata de Constitutie acopera cel putin libertatea de a discuta toate chestiunile de interes public fara vreo restrictie sau teama de pedeapsa.

Si va mai asiguram de ceva: Noi, Romania TV vom aplica practici comerciale corecte, respectandu-ne partenerii si asteptand acelasi respect din partea dumneavoastra!”, afirma reprezentantii Romania TV.

Principalele companii care cumpara publicitate pe Romania TV si Antena 3 sunt asaltate cu sesizari privind alaturarea brandurilor lor cu campanii de dezinformare in masa.

De exemplu, reprezentantii companiei Ford au fost contactati de un „conducator al unui Ford Focus MK3″ care si-a exprimat „dezamagirea profunda”  penrru faptul ca „grupul Ford alege sa-si faca reclama pe Romania TV, cunoscut pentru stirile false pe care le expune”. „Consider ca alaturarea marcii Ford cu numele RTV este nefasta si prin acest mod sustineti un fenomen de dezinformare in masa”, spune autorul sesizarii.

In raspunsul trimis, compania Ford lasa de inteles ca ia in considerare retragerea reclamelor de pe postul lui Sebastian Ghita: „Planul nostru media este actualizat permanent, opinia dvs. fiind deja luata in considerare”.

ford
Foto: Reddit Romania

Antena 3 si Romania TV au difuzat repetat informatia ca protestele reprezinta o „lovitura de stat” prin care se urmareste daramarea guvernului PSD.

antena 3

Romania TV a anuntat, la debutul manifestatiilor, ca protestatarii au fost platiti cu 100 de lei pentru a participa, plus „50 de lei de copil si 30 de lei de caine”. „Exista informatii care zic ca s-ar fi platit 100 de lei de participant, copiii, tinerii, ceva mai putin, 50 de lei si pentru caini, 30 de lei. Sunt informatii care apar de acolo”, a declarat Denisa Pascu, una dintre realizatoarele postului Romania TV.

rtv

Foto: Pagina de Media

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: