Bombardament ucrainean pe teritoriul Rusiei: „Ce credeati, ca rusii pot bombarda Ucraina, dar noi nu putem bombarda Rusia?”

externe

Rusia a anuntat joi al doilea deces pe teoritoriul ei dinm cauza unui atac al ucrainenilor, in timp ce luptele din apropierea granitei Rusiei cu Ucraina s-au intensificat.

„Un alt atac inamic care a avut loc in zori s-a incheiat din pacate cu o tragedie”, a scris pe Telegram Roman Starovoit, guvernatorul regiunii Kursk din vestul Rusiei.

Un sofer de camion care facea o livrare la o distilerie din satul de frontiera Tiotkino a fost ucis si un numar nespecificat de alte persoane au fost ranite in atac, potrivit lui Starovoit.

Tiotkino se afla la aproximativ 2 kilometri de granita cu Ucraina.

„Inamicul a tras mai multe lovituri asupra instalatiei”, a declarat Starovoit.

A fost un al treilea atac asupra Tiotkino in ultimele 48 de ore si cel putin al zecelea incident de acest fel in regiunile rusesti Kursk si Belgorod in aceasta saptamana, mentioneaza The Moscow Times.

„Ce credeati, ca rusii pot bombarda Ucraina, dar noi nu putem bombarda Rusia?”, se afroma pe contul ucrainean Euromaidan.

Luptele din apropierea granitei Rusiei cu Ucraina par sa se fi intensificat in ultimele zile, pe masura ce fortele ucrainene recupereaza teritoriu in jurul orasului Harkov din nord-estul tarii.

Rusia a raportat prima victima civila intr-un atac transfrontalier saptamana trecuta, cand un bombardament in satul Solokhi din regiunea Belgorod a ucis un student de 18 ani.

Oficialii ucraineni nu au revendicat responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei, inclusiv exploziile de la rafinariile de petrol si deteriorarea cailor ferate, dar, de asemenea, nu au negat in mod explicit ca fortele ucrainene ar fi fost implicate.

Comentarii: