Borfasii, ofensiva finala. Tariceanu anunta planurile coalitiei in legatura cu serviciile de informatii, Iohannis este vizat

politica

Parlamentul va adopta o serie de modificari la legile securitatii, astfel incat serviciile de informatii sa nu mai poata interveni in actul de justitie, a declarat, duminica, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

El a adaugat ca presedintele tarii nu trebuie sa aiba un rol in functionarea serviciilor de informatii, dar nu a explicat clar daca acest lucru inseamna ca nu va mai avea prerogative de numire a sefilor acestor institutii.

„Rolul Parlamentului este clar definit. Parlamentul este cel care asigura controlul democratic al serviciilor de informatii, la fel cum se intampla in toate tarile. Din pacate avem o experienta recenta, in Parlament comisiile de supraveghere a serviciilor, pana acum doi ani de zile au facut o simpla figuratie si acesta a fost unul din motivele pentru care a aparut aceasta cangrena numita statul paralel. Eu cred ca si presedintele nu trebuie sa aiba un rol in ceea ce inseamna functionarea serviciilor de informatii. (…) Nu am spus ca presedintele trebuie scos (din numirile sefilor serviciilor n.r.), ci ca nu trebuie sa fie niciun fel de influenta politica din partea nimanui. In aceasta categorie, fara indoiala, este si presedintele. Comisiile care vor lucra la elaborarea acestor legi vor face diferite propuneri. Ele vor fi dezbatute si sunt convins ca pe baza experientei din ultimii ani, o experienta care ne obliga la a trage anumite concluzii, vor trebui facute anumite modificari totusi de substanta”, a precizat la RTV, Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele Senatului a anuntat si infiintarea Agentiei Nationale de Interceptari in Comunicatii.

„Vom crea Agentia Nationala de Interceptari in Comunicatii ca romanii sa nu mai fie poporul cu cel mai mare numar de telefoane ascultate din lume. In Romania, la mia de locuitori s-au ascultat mai multe telefoane decat in intreaga Uniune Europeana si mai multe decat in SUA. Acestea sunt lucrurile pe care Parlamentul si le-a propus si le va duce la bun sfarsit cu actuala majoritate”, a mai spus Calin Popescu Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Comentarii: