Borfasii PSD nu l-au lasat pe un primar PSD sa demisioneze dupa ce a fost condamnat: „Lacrimile voastre m-au convins”

politica

Primarul PSD al localitatii Ogrezeni (Giurgiu), Jean Jipa, care a demisionat saptamana trecuta, dupa ce a fost condamnat in prima instanta la inchisoare cu suspendare pentru delapidare si abuz in serviciu, anunta ca revine asupra demisiei printr-un „comunicat pentru cetateni” postat pe Facebook, in care le transmite localnicilor ca ”tristetea purtata in tacere” si ”lacrimile” lor l-au „convins sa nu abandoneze lupta”.

Primarul comunei Ogrezeni, Jean Jipa, care este in functie de 14 ani, a fost condamnat in prima instanta la trei ani cu suspendare pentru delapidare, fals intelectual si abuz in serviciu. Sentinta a fost data in 29 iunie, iar in 6 iulie edilul a decis sa renunte la functie. El a trimis la Prefectura Giurgiu o solicitare de suspendare din functie si a declarat presei locale ca demisia ”este un gest de onoare fata de toti locuitorii comune”, aratand totusi ca se considera in continuare nevinovat. Primarul PSD si-a exprimat convingerea ca la Curtea de Apel ”adevarul va iesi la iveala” si va fi achitat, iar atunci se va intoarce ”cu seninatatea si integritatea nestirbite”.

Miercuri seara, primarul a postat pe pagina sa de Facebook un „comunicat pentru cetatenii comunei Ogrezeni” prin care isi anunta retragerea demisiei, scrisoarea fiind redistribuita de mii de ori pana joi.

”Dragi concetateni, lacrimile, tristetea voastra purtata in tacere si dorinta de a ramane in continuare alaturi de nevoile tuturor, cuvintele pe care mi le-ati adresat atat personal la domiciliu, cat si pe strada, mesajele transmise din om in om si prin celelalte cai de comunicare, au creat un climat de natura sufleteasca si psihologica, favorabil revenirii asupra demisiei de onoare din functia de Primar al Comunei Ogrezeni, inregistrata la Institutia Prefectului – Judetul Giurgiu in data de 6 iulie 2018 si respectiv la Consiliul Local Ogrezeni in data de 9 iulie 2018, in asa fel incat astazi, data de 11 iulie 2018, INTELEG, chiar si in conditiile rezultate din sentinta penala 191 din 29.06.2018, SA NU ABANDONEZ lupta SI SA VA SLUJESC in continuare cu devotamentul si credinta mea, pe care le-ati meritat si le meritati din plin”, a scris edilul, citat de news.ro.

La finalul scrisorii, primarul sustine ca la luarea acestei decizii au contribuit familia si ”oamenii de bine” din comunitatea locala si din judet, dar au mai avut ”o contributie majora” si colegii din primarie, consilieri locali si ”in mod direct si nemijlocit” senatorul Nicolae Badalau si presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Marian Mina.

Pe pagina sa de Facebook, mai multe persoane au lasat comentarii in care i-au transmis primarului ”sa mearga la puscarie”. Unii internauti au remarcat faptul ca mesajele critice sunt sterse la scurt timp de la postare, insa pe paginile celorlalti utilizatori care au distribuit scrisoarea majoritatea parerilor sunt ironice si nefavorabile edilului.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: