Borfasii PSD nu scapa. DNA lucreaza intens la dosarul OUG 13, inca un ministru a fost chemat la audieri. PSD reactioneaza isteric

actualitate

Gratiela Gavrilescu, ministrul pentru relatia cu Parlamentul, a ajuns, miercuri, la sediul DNA pentru audieri in dosarul privind Ordonanta de Urgenta 13 referitoare la modificarea Codurilor Penale, aceasta avand calitatea de martor.

Ministrul nu a facut declaratii la intrarea in sediul DNA, precizeaza Mediafax.

PSD a avut imediat o reactie foarte nervoasa, prin vocea secretarului general adjunct Codrin Stefanescu.¬†El a declarat, la Antena 3, ca ancheta DNA reprezinta „o hartuire”.

In acelasi dosar au mai fost audiati la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat in cadrul Ministerului Justitiei, in calitate de martor in dosar, dar si Oana Haineala, procuror si fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, tot in calitate de martor.

Procurorii DNA au deschis o ancheta ca urmare a unei sesizari primite dupa adoptarea OUG 13. DNA a cerut documente Ministerului Justitiei privind persoanele care au lucrat la redactarea proiectelor.

Ordonanta de urgenta 13 a fost abrogata prin OUG 14 emisa de acelasi Guvern Grindeanu.

In momentul de fata OUG 13 se afla in comisiile parlamentare urmand calea procedurala in timp ce OUG 14, care o abroga, a trecut de Senatul Romaniei, urmand sa fie dezbatuta in Comisia Juridica si ulterior in plenul Camerei Deputatilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: