Borfasii vor innebuni. Sefa ICCJ, pozitie transanta in apararea lui Iohannis: „Nerespectarea unei decizii CCR e o chestiune politica”

politica

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, a declarat, joi, ca trebuie facuta o distinctie intre nerespectarea unor hotarari judecatoresti si nerespectarea unei decizii CCR, care e o chestiune politica.

„Presedintele Inaltei Curti, judecatoarea Cristina Tarcea, face o distinctie intre nerespectarea unor hotarari judecatoresti (care e infractiune) si nerespectarea unei decizii CCR, care e o chestiune politica (in opinia judecatoarei).

Judecatoarea Cristina Tarcea nu a raspuns intrebarii daca presedintele tarii trebuie sa respecte decizia CCR cu Kovesi. Judecatoarea a expediat intrebarea spunand ca e o chestiune politica”, informeaza jurnalistul TVR Alex Costache.

PSD a sustinut, intr-un comunicat transmis marti, ca refuzul presedintelui de a pune in aplicare decizia CCR este „inadmisibil”, intrucat „orice cetatean poate intarzia punerea in aplicare a unei obligatii legale”

„In logica presedintelui Iohannis, orice decizie a unei instante de judecata din Romania ar fi pusa in discutie, in loc sa fie de indata executata”, de afirma PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre: , ,

Comentarii: