Brasoveanul laudat in presa din Ucraina. Radu Hossu: „Voi face nunta cand va castiga Ucraina”

news

Radu Hossu

Radu Hossu, voluntarul brasovean care a strans 600.000 de euro din donatii pentru a achizitiona materiale necesare armatei ucrainene, a declarat intr-un interviu pentru Ukrinform ca se va face nunta cu iubita sa in momentul in care „Ucraina va castiga”. Partenera lui Hossu este viceprimarul Brasovului, Flavia Boghiu.

„Ea este viitoarea mea sotie, nu suntem inca oficial casatoriti, tocmai pentru ca le-am promis ‘baietilor din Uzhgorod’ ca vor fi invitati la nunta, ceea ce inseamna ca nu putem face nunta pana nu castiga Ucraina! Flavia Boghiu este numele ei, este viceprimarul Brasovului, cel mai vizitat oras din Romania si a fost organizatoarea celui mai complex centru de refugiati din Romania, singurul centru certificat Blue Dot din interiorul Romaniei (restul fiind la granita), care a devenit un exemplu de bune practici si a fost laudat la CNN SUA in prime-time, primind multumiri personale din partea unuia dintre consilierii presedintelui Zelenski”, a declarat Hossu pentru Ukrinform.

Jurnalistul ucrainean a relatat cum l-a intalnit pe Hossu la periferia Kievului.

„A fost o intalnire de referinta. Am condus spre periferia Kievului pentru a ajunge la un service auto unde se pregatea un spital mobil pentru fortele armate ucrainene care urma sa fie trimis pe front. Cu o super sala de operatii, in care totul se facea dupa ultimul cuvant al medicinei de lupta, ceea ce permitea efectuarea de operatii in apropierea campului de lupta. Stiam ca acest spital este un proiect al comunitatii romanesti”, a relatat jurnalistul.

Hossu i-a spus jurnalistului ca romanii ii sustin pe ucraineni, insa a avertizat asupra ascensiunii AUR.

„Romanii sunt in majoritate de partea Ucrainei si considera ca nu trebuie facuta nicio concesie Rusiei. Insa, pentru a mentine aceasta majoritate, nu este suficient ca presedintele Zelenski sa vina o data in Romania sau ca eu sa scriu postari care sunt citite de milioane de oameni (pentru ca scriu si pe Facebook, Twitter/X si Telegram), ci este necesar ca Ucraina, prin diplomatia sa, sa acorde prioritate Ambasadei Ucrainei in Romania, care la randul ei are capacitatea de a dezvolta relatii bilaterale durabile, cultivate pe baze solide si pe incredere intre cele doua popoare.

Din pacate, fara o actiune directa din partea statului ucrainean, aceste lucruri nu se vor intampla de la sine si trag un semnal de alarma asupra acestei situatii, stiind ca publicatia dumneavoastra este foarte citita. In Romania exista un partid extremist, pro-rus, al carui presedinte, George Simion, a fost declarat persona non grata in Ucraina si are interdictie de intrare in Ucraina pana in martie 2024. Sper ca aceasta interdictie sa fie mentinuta in primul rand pentru ca in 2024 Romania va avea 4 randuri de alegeri, iar George Simion va incerca orice joc politic pentru a parea ca are mainile curate, el fiind un lup in blana de oaie.

In acelasi timp, din pacate, din cauza incapacitatii de comunicare a autoritatilor centrale romanesti, s-a generat o anumita ostilitate in randul romanilor fata de barbatii ucraineni refugiati care detin SUV-uri foarte scumpe. Stiu care sunt exceptiile de la legea martiala si in baza carora barbatii ucraineni pot parasi tara si va pot garanta ca majoritatea barbatilor ucraineni nu au parasit legal Ucraina. Aici, un mesaj comun al autoritatilor ucrainene si romane care sa denunte astfel de practici, dublat de actiuni ferme ale autoritatilor ucrainene impotriva acestor indivizi, ar face ca nu doar romanii, ci si alte popoare unde exista o astfel de ostilitate, sa priveasca din nou din ce in ce mai favorabil ucrainenii”, a subliniat Hossu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: