BREAKING BEC a respins solicitarea MAI ca votarea sa fie prelungita in sectiile unde sunt cozi mari

politica

Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat, duminica seara, ca a respins solicitarea MAI de prelungire votarii dupa ora 21:00.

„PSD nu se dezminte! In continuare nu respecta dreptul cetatenilor romani la VOT. Solicitarea noastra ca toti cei aflati la ora 21.00 la rand in fata sectiilor de votare sa poata vota, intampina opozitia PSD si a satelitilor. RUSINE PSD! Numele tau e disperare, Marcel Ciolacu”, anuntase anterior Rares Bogdan.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a cerut Biroului Electoral Central (BEC) ca programul de votare sa fie prelungit dupa ora 21.00, in sectiile de vot unde a fost ingreunat procesul de votare din cauza masurile luate impotriva raspandirii coronavirusului.

O solicitare in acest sens a fost transmisa de MAI catre BEC, in contextul in care in unele sectii de vot procesul de votare a fost ingreunat din cauza masurilor anti-COVID si unde unele persoane asteapta sa voteze, in apropierea sectiei de vot, a declarat comisarul-sef de politie Monica Dajbog, purtatoare de cuvant a Ministerului Afacerilor Interne.

„Ministerul Afacerilor Interne a solicitat Biroului Electoral Central sa analizeze solicitarea posibilitatii prelungirii votarii dupa ora 21.00 la sectiile de votare unde exista persoane care asteapta in proximitatea localului de votare si dorezc sa isi exercite dreptul la vot. Solicitarea a avut in vedere aglomerarea creata la unele sectii de votare ca urmare a respectarii regulilor de protectie sanitara si, bineinteles, respectarea dreptului fundamental al cetatenilor de a vota”, a anuntat Monica Dajbog.

Mai mult despre:

Comentarii: