BREAKING Boicotul PSD-PNL nu a avut efect. S-a declansat oficial procedura pentru votarea motiunii de cenzura

politica

Motiunea de cenzura a fost comunicata marti Guvernului, au declarat, pentru Agerpres, surse politice.

Atat presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, cat si presedintele Senatului, Anca Dragu, au precizat anterior ca Executivul va fi informat in cursul acestei zile despre motiunea de cenzura initiata de USR PLUS, demers care face parte din procedura constitutionala.

„Eu sunt presedintele Camerei Deputatilor, eu am obligatia sa respect Constitutia si legile tarii si, de asemenea, deciziile Curtii Constitutionale, in interpretarea prevederilor constitutionale. Ca atare, derularea calendarului motiunii de cenzura este obligatorie, pentru ca nerespectarea procedurii inseamna incalcarea Constitutiei si incalcarea principiului constitutional. Astazi voi comunica Guvernului motiunea de cenzura. De asemenea, vreau sa va informez ca am primit la cabinetul parlamentar toate semnaturile in original ale initiatorilor motiunii de cenzura”, a afirmat Orban la Palatul Parlamentului.

Cea de a patra sedinta a Birourilor Permanente ale Camerelor pe tema motiunii de cenzura a fost suspendata marti din lipsa de cvorum, dupa ce reprezentantii PSD au boicotat din nou sedinta. Ludovic Orban a anuntat insa ca va declansa procedura, in calitate presedinte al Camerei Deputatilor.

La sedinta au fost prezenti doar noua parlamentari. Au lipsit reprezentantii PSD, iar de la PNL a fost prezent doar presedintele Camerei Deputatilor Ludovic Orban.

Este a patra oara cand sedinta in care Parlamentul ar fi trebuit sa ia act de motiunea USR PLUS-AUR si sa decida calendarul dezbaterii acesteia se suspenda din lipsa de cvorum. Precedentele au fost convocate vineri la ora 23.00, sambata la ora 11.00 si luni la ora 12.00.

Mai mult despre: ,

Comentarii: