BREAKING Crin Bologa anunta ca Dosarul Unifarm va fi finalizat in aceasta saptamana: „Vom trimite in judecata mai multe persoane”

news

Procurorul sef al DNA, Crin Bologa, a anuntat joi ca Dosarul Unifarm va fi finalizat chiar in aceasta saptamana.

„Avem dosare cu demnitari, in lucru, cu sute de mii de euro mita. Chiar saptamana aceasta vom finaliza unele dintre dosarele referitoare la Unifarm. Vor fi trimisi in judecata cativa inculpati, chiar in aceasta saptamana. De asemenea, investigam dosarele cu subventiile acordate de stat partidelor politice. Si acolo suntem in linie dreapta. Pana la sfarsitul anului, cetatenii vor avea surprize placute in ceea ce priveste lupta anticoruptie”, a declarat Crin Bologa pentru Europa FM.

„In prezent, avem in instrumentare 64 de dosare legate de coruptie ale unor functionari publici implicati in combaterea pandemiei si in achizitionarea de materiale in pandemie. Cel mai inaintat dosar este dosarul Unifarm, unul dintre dosarele Unifarm. Discutand cu procurorii de caz, in aceasta saptamana se pare ca vor fi trimisi in judecata 5 – 6 inculpati si cu rechizitoriu si cu acordul de recunoastere. (…) In aceasta saptamana vor fi primele rezultate din punctul nostru de vedere al luptei impotriva coruptiei in aceasta perioada de pandemie”, a mai spus Crin Bologa.

Intrebat de ce directorul Adrian Ionel nu a fost retinut, ci doar plasat sub control judiciar, Bologa a explicat: „Este vorba de optiunea procurorilor de caz, care la momentul in care au luat masura preventiva a controlului judiciar, au apreciat ca pentru mai buna administrare a cauza, aceasta masura se impunea pentru a-si duce la bun sfarsit investigatia. Este o chestiune de bucatarie interna a dosarului, nu este vorba de o indulgenta. Astfel, procurorii au putut administra alte probe care, in final, vor duce la solutionarea acestei cauze chiar in saptamana aceasta”.

Directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat pentru mai multe infractiuni, intre care luare de mita si abuz in serviciu. El ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firma, pentru a-i atribui un contract de achizitie de echipamente de protectie impotriva coronavirusului. Contractul ar fi fost incheiat cu o firma privata, in prima jumatate a lunii martie 2020. O transa de un milion de masti nu a fost conforma, rezultand un prejudiciu de 2,3 milioane de lei pentru Unifarm.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: