BREAKING Deputat PNL urmarit penal de DNA pentru ca a incercat sa dea mita la motiunea de cenzura

politica

Deputatul Cosmin Sandru este urmarit penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat de dare de mita, dupa ce i-ar fi promis unui alt parlamentar numirea unor apropiati in posturi de conducere a unor institutii publice.

Potrivit unui comunicat transmis joi de DNA, Sandru ar fi cerut in schimbul numirilor respective ca parlamentarul in cauza sa absenteze de la sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea de cenzura initiata pentru retragerea increderii acordate Guvernului Romaniei.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Cosmin Sandru, deputat in Parlamentul Romaniei, si Nicolae-Florin Bitea – director general al Societatii de Transport Public Timisoara pentru dare de mita”, se precizeaza in comunicat.

Anchetatorii arata in ordonanta ca, la data de 1 octombrie, in contextul in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea de cenzura initiata pentru retragerea increderii acordate Guvernului, Cosmin Sandru si Nicolae-Florin Bitea i-ar fi promis unei persoane, deputat in Parlamentul Romaniei, numirea unor apropiati in posturi de conducere a unor institutii publice.

„Pentru a beneficia de aceasta ‘favoare’, persoanei respective i s-a cerut sa absenteze de la sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, din data de 5 octombrie, in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea mentionata”, spune DNA.

Citeste si: Cum i-a furnizat PNL munitie lui Simion. Liderul AUR face publica inregistrarea cu un deputat PNL: „Ii facem membri PNL de forma si gata. Intelegi? Ne spui unde, institutii deconcentrate”

Deputatul AUR Ciprian-Titi Stoica a anuntat la inceputul lunii ca a depus probe, inclusiv filmari, la DNA, potrivit carora “lideri ai PNL Timis” au incercat sa-l cumpere pentru a nu vota motiunea de cenzura impotriva Guvernului Citu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: