BREAKING Djokovic a pierdut definitiv procesul, va fi expulzat din Australia. Guvernul i-a anulat viza

news

Novak Djokovic urmeaza sa fie expulzat din Australia, dupa ce a pierdut definitiv procesul privind anularea vizei sale, anunta BBC.

Trei judecatori au respins in unanimitate apelul sau. Acestia au declarat ca isi vor prezenta motivarea la o data ulterioara.

Djokovic nu va avea voie timp de trei ani sa intre in Australia, decat in anumite circumstante.

Avocatii sportivului au sustinut ca decizia de a anula viza este invalida, fiind ilogica, irationala sau nerezonabila. La randul sau, aparatorul ministrului Imigratiei spune ca motivele invocate de aparatorii lui Djokovici nu stau in picioare.

Ministrul Imigratiei, Alex Hawke, a decis sa anuleze a doua oara intr-o saptamana viza lui Novak Djokovici, deoarece prezenta liderului ATP in Australia creste sentimentul de antivaccinare si duce la nerespectarea regulilor Covid-19.

„Prezenta domnului Djokovici in Australia poate reprezenta un risc pentru sanatatea comunitatii australiene, deoarece poate stimula sentimentul antivaccinare, ducand la refuzul altor persoane nevaccinate sa se vaccineze, alte persoane nevaccinate fiind convinse si mai tare sa nu se vaccineze si/sau o reducere a utilizarii dozei booster.

Exista dovezi care sugereaza ca domnul Djokovici a aratat, in trecut, o aparenta desconsiderare fata de necesitatea de a se izola dupa primirea unui rezultat pozitiv al testului Covid-19.

Avand in vedere statutul si pozitia lui Djokovici ca model in comunitatea sportiva si nu numai, prezenta sa continua in Australia poate stimula o nerespectare a cerintelor de precautie dupa primirea unui test COVID-19 pozitiv. In special, comportamentul sau poate incuraja sau influenta pe altii sa-i imite comportamentul anterior si sa nu respecte masurile adecvate de sanatate publica in urma unui rezultat pozitiv al testului COVID-19, care ar putea duce la transmiterea bolii si la riscuri grave pentru sanatatea lor si a altora”, este motivarea lui Hawke pentru anularea vizei, conform documentelor furnizate de presa australiana.

Mai mult despre:

Comentarii: