DNA s-a autosesizat in cazul investigatiei „Clanul Marelui Alb”. Recorder: „S-a deschis dosar penal. Biserica incearca sa minimalizeze implicarea Patriarhului Daniel si sa bagatelizeze gravitatea faptelor”

news

Jurnalistii de la Recorder au anuntat, miercuri seara, ca DNA s-a autosesizat in urma inevstigatiei „Clanul Marelui Alb” in care sunt prezentate afacerile dubioase cu bani publici ale BOR.

„Conform surselor Recorder, Directia Nationala Anticoruptie s-a autosesizat in urma investigatiei ‘Clanul Marelui Alb’ si a deschis un dosar penal cu privire la faptele prezentate in materialul Recorder.

De asemenea, doi dintre oamenii care apar in investigatie si-au prezentat demisiile: Lazar Neacsu a demisionat din PSD, din Consiliul General al Municipiului Bucuresti si din Adunarea Nationala Bisericeasca, iar preotul Aurel Mihai a demisionat din functia de vicar al Arhiepiscopiei Bucuresti.

Prin sacrificarea acestor personaje, Biserica incearca sa minimalizeze implicarea Patriarhului Daniel si sa bagatelizeze gravitatea faptelor prezentate in investigatia Recorder, mutand atentia de la problema sistemica prezentata in materialul nostru: felul in care BOR administreaza banii publici. Vom reveni pe acest subiect”, a anuntat Recorder.

„Clanul Marelui Alb”, investigatia realizata de Recorder despre afacerile pe bani publici ale BOR, este cel mai vizionat film de pe YouTube in Romania in acest moment.

„Preafericitul Parinte Patriah Daniel tocmai l-a detronat pe Tzanca Uraganu` si este number one in trending-ul YouTube. Desigur, meritele toate merg in Dealul Patriarhiei, dar nu pot sa nu consemnez ca pentru prima data in istoria tarii noastre un material jurnalistic invinge manelele la popularitate pe YouTube”, a anuntat jurnalistul Alex Nedea (Recorder).

Investigatia are in acest moment, la 24 de ore de la lansare, peste 800.000 de vizionari.

Reprezentantii Administratiei Patriarhale vor face „o cercetare” la Arhiepiscopia Bucurestilor, pentru clarificarea aspectelor aparute in materialul video intitulat „Clanul Marelui Alb”, publicat de Recorder.

„Recunoscand exprimarile lor neadecvate, incepand de astazi, preot Aurel Mihai – vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor si Lazar Neacsu – membru in Adunarea Eparhiala si in Adunarea Nationala Bisericeasca si-au prezentat demisia si, prin urmare, nu mai ocupa niciun post in administratia bisericeasca”, informeaza Arhiepiscopia Bucurestilor, intr-un comunicat de presa.

Conform sursei citate, „pentru clarificarea aspectelor aparute in materialul video mentionat, se va face o cercetare la Arhiepiscopia Bucurestilor de catre reprezentantii Administratiei Patriarhale”.

„Teoretic, este desigur posibila o tentativa de inducere in eroare din partea unor oameni rau intentionati, fie ei si angajati ai Bisericii. Odata dovedita reaua lor vointa sau implicarea in ceva reprobabil, acestia sunt si vor fi oricand sanctionati si indepartati, intrucat compromit Biserica. Niciun act de coruptie nu trebuie tolerat intr-o institutie, mai ales in Biserica”, precizeaza Arhiepiscopia Bucurestilor.

Citeste si: Firea l-a dat afara din PSD pe consilierul-afacerist care a spus ca Patriarhul Daniel este „securist” – Video

Mai mult despre: , ,

Comentarii: