Fiul lui Badalau a fost pus sub control judiciar de DNA. Si el i-a dat spaga unui primar din Giurgiu pentru a obtine un contract

news

Gabriel Badalau, fiul lui Niculae Badalau, a fost pus sub  controlul judiciar, pe o durata de 60 de zile, de catre procurorii DNA.

In comunicatul DNA, in care nu este mentionat insa numele lui Gabriel Badalau, se afirma ca „omul de afaceri, cercetat in prezenta cauza, impreuna cu o alta persoana, i-ar fi oferit, prin intermediar, primarului comunei respective un procentaj de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului”.

De mentionat ca Gabriel Badalau nu a primit interdictie sa ia legatura cu tatal lui, Niculae Badalau.

Citeste si: Badalau plange in fata sectiei de politie: „A fost cumplit de greu in arest, Dumnezeu mi-a dat o palma. Nu mai am ce cauta in politica”

Comunicatul DNA

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 22 martie 2023, a unui inculpat, administrator al unei societati comerciale, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de dare de mita.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In contextul derularii unui contract incheiat de primaria unei comune cu o asociere de firme (din care facea parte si societatea administrata de inculpat), ce avea ca obiect „Infiintare retea de alimentare cu apa in satele ….., comuna ….., judetul Giurgiu”, in lunile octombrie 2021 si noiembrie 2022, omul de afaceri, cercetat in prezenta cauza, impreuna cu o alta persoana, i-ar fi oferit, prin intermediar, primarului comunei respective un procentaj de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului, pentru ca, in schimb, acesta din urma sa efectueze in continuare platile catre firma respectiva, chiar si pentru lucrari neconforme.

In scopul mentionat mai sus, la data de 25 noiembrie 2022, prin acelasi intermediar, i-ar fi fost remisa primarului suma de 35.000 lei, reprezentand o prima transa din suma promisa initial.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul trebuie sa respecte o serie de obligatii, intre care:
– sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar,
– sa nu paraseasca teritoriul Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent
– sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

Inculpatului i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: