BREAKING Marea Britanie refuza sa-l extradeze in Romania pe milionarul Puiu Popoviciu: „Nu a beneficiat de un proces echitabil”

news

Inalta Curte de Justitie de la Londra a respins, vineri, cererea Romaniei de extradare a omului de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu. Decizia este definitiva. Popoviciu este condamnat in Romania la 7 ani de inchisoare.

In motivare, judecatorii sustin ca Popoviciu ”nu a beneficiat in Romania de un proces echitabil”.

Decizia poate fi contestata de statul roman printr-un apel la Curtea Suprema a Marii Britanii.

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, in august 2017, la 7 ani de inchisoare, in dosarul “Ferma Baneasa”. In acelasi dosar, cinci inculpati au primit pedepse intre 2 si 6 ani, iar alti cinci au scapat de condamnari pentru ca raspunderea pentru faptele de care sunt acuzati s-a prescris.

„Dosarul Baneasa” a fost judecat patru ani si jumatate, iar acuzatiile de coruptie si de abuz in serviciu pentru care au fost trimisi in judecata Puiu Popoviciu si alte 10 persoane au fost legate de un teren de 224 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti. Acest teren a apartinut domeniului public al statului si a ajuns aport in natura la capitalul social al SC Baneasa Investments SA, societate controlata de Popoviciu, desi legea interzicea o astfel de tranzactionare.

Terenul fusese evaluat la doar un dolar pe metrul patrat, insa valoarea de piata la acel moment era de 150 de euro. Pe terenul respectiv s-au construit ulterior centrul comercial Baneasa Shopping City, Ambasada SUA si un ansamblu rezidential.

Mai mult despre:

Comentarii: