news

BREAKING Nou record de imbolnaviri in Romania: 777! PSD amana din nou legea carantinei in Senat

In ultimele 24 de ore s-au inregistrat 777 de alte cazuri de coronavirus, anunta Grupul de Comunicare Strategica. Au fost efectuate 19.097 de teste.

Pana astazi, 1.971 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat.

In intervalul 15.07.2020 (10:00) – 16.07.2020 (10:00) au fost inregistrate 19 decese (14 barbati si 5 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Arges, Botosani, Bistrita-Nasaud, Brasov, Constanta, Galati, Harghita, Mehedinti, Bucuresti, Neamt, Prahova, Suceava, Timis si Valcea.

Dintre acestea, 2 decese au fost intregistrate la categoria de varsta 40-49 ani, 2 decese la categoria de varsta 50-59 ani, 6 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 3 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 6 decese la persoane de peste 80 de ani.

18 dintre decese sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbiditati.

La ATI, in acest moment, sunt internati 261 de pacienti.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 906.015 teste.

In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate 553 de apeluri la numarul unic de urgenta 112 si 1.146 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisa special pentru informarea cetatenilor.

Ca urmare a incalcarii prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, politistii si jandarmii au aplicat, in ultimele de 24 de ore, 1.108 sanctiuni contraventionale, in valoare de 232.902 lei.

Sedinta Senatului programata sa inceapa joi la ora 12,00 a fost suspendata pana la definitivarea proiectului privind carantinarea si izolarea in Comisia juridica.

Presedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a deschis sedinta, mentionand ca pe ordinea de zi se afla proiectul de lege privind carantinarea si izolarea.

„Senatul a fost convocat in sesiune extraordinara in perioada 16 – 31 iulie 2020. Ordinea de zi si programul de lucru au fost afisate pe pagina de internet a Senatului. (…) Pe ordinea de zi de astazi avem inscris un proiect de lege important. Proiectul de lege privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic adoptat de Camera Deputatilor. Avand in vedere ca nu avem inca un raport de la Comisia juridica pentru acest proiect de lege, vom suspenda sedinta pana la finalizarea dezbaterii din Comisia juridica. Va anuntam in timp util cu privire la reluarea sedintei de astazi”, a precizat Cazanciuc.

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca va participa la sedinta Senatului in care se va dezbate proiectul de lege privind carantinarea si izolarea.

Comisia juridica a Senatului urmeaza sa dea votul final asupra raportului la acest proiect, dupa mai multe zile de dezbatere.

Joi dimineata, senatorul PNL Iuliana Scantei, care conduce sedinta Comisiei juridice, a anuntat ca aceasta a fost convocata pentru observatiile finale si pentru vot asupra raportului. „Sper ca observatiile dumneavoastra si ultimele lamuri sau corecturi sa fie finalizate in timp util”, a spus Scantei, care a suspendat reuniunea, pana la sosirea mai multor membri.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

16 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

17 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

17 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

7 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

17 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

17 ore ago