BREAKING Numar urias de imbolnaviri in ultimele 24 de ore, un nou record: 1.356 de noi cazuri

news

In ultimele 24 de ore s-au inregistrat 1.356 de noi cazuri de imbolnaviri, un nou record negru, anunta Grupul de Comunicare Strategica. 23.346 de teste au fost efectuate in ultimele 24 de ore, 13.566 in baza definitiei de caz si a protocolului medical, iar 9.780 la cerere.

Pana astazi, 30 iulie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 49.591 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

26.609 pacienti au fost declarati vindecati si 4.005 pacienti asimptomatici au fost externati la 10 zile dupa depistare.

In urma testelor efectuate la nivel national, fata de ultima raportare, au fost inregistrate 1.356 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Pana astazi, 2.304 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat.

In intervalul 29.07.2020 (10:00) – 30.07.2020 (10:00) au fost inregistrate 35 de decese (18 barbati si 17 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Alba, Arad, Arges, Bacau, Botosani, Buzau, Calarasi, Caras-Severin, Dambovita, Dolj, Iasi, Maramures, Suceava, Timis, Valcea, Vaslui si Municipiul Bucuresti.

Dintre acestea, 2 decese au fost inregistrate la categoria de varsta 20-29 ani, 1 deces la categoria 30-39 ani, 1 deces la categoria de varsta 40-49 ani, 1 deces la categoria de varsta 50-59 ani, 12 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 6 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 12 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate cele 35 de decese inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati.

In unitatile sanitare de profil, numarul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.265. Dintre acestia, la ATI sunt internati 402 pacienti.

Presedintele Klaus Iohannis a acuzat miercuri PSD ca a tergiversat ”cu un cinism inimaginabil” adoptarea Legii carantinei in Parlament, adaugand ca „au aparut politicieni care au incitat la nesupunere”.

„In timpul starii de urgenta, situatia a fost bine gestionata si am avut o crestere si atunci, dar pe urma numarul de persoane infectate a intrat in descrestere. Intrand, pe urma, in starea de alerta, au intervenit o serie de decizii ale Curtii Constitutionale si o serie de modificari legislative care au facut gestiunea fenomenului epidemiologic mai dificila. O etapa care mie mi s-a parut notabil de negativa a fost disputa in Parlament pe Legea carantinei si izolarii. Chiar daca cineva o sa ma acuze ca fac declaratii politice pe pandemie, nu pot sa nu vad ca legea a fost elaborata, proiectul de lege a fost elaborat in regim de urgenta de Guvern, trimis in Parlament, unde PSD-ul, nimeni altul, a tras de timp, intr-un mod cinic, pe care nu l-a banuit nimeni. Deci, cu un cinism inimaginabil, au tinut aceasta lege saptamani in Parlament si, in acest timp, publicul a primit impresia sau s-a cristalizat impresia ca lucrurile nu sunt grave”, a sustinut seful statului, intr-o conferinta de presa, intrebat cine sunt principalii responsabili de explozia numarului de imbolnaviri.

Potrivit acestuia, au aparut politicieni care „au incitat” la nesupunere, inducand in public impresia ca lucrurile nu sunt grave.

„Au aparut politicieni care deschis au incitat la nesupunere, sa nu purtam masca, sa ne vedem de treaba, sa nu mai raportam atatea chestiuni si asa mai departe, inducand in public impresia ca lucrurile nu sunt grave, ca aceste masuri nu sunt necesare. Stiti foarte bine ca in acele saptamani foarte multe persoane infectate detectate au parasit spitalele, pur si simplu fiindca Guvernului i s-a luat din mana un instrument important de gestiune. Deci, PSD-ul, cu un cinism inimaginabil, a tergiversat adoptarea acestei legislatii, multi politicieni au creat impresia ca lucrurile nu sunt grave, ca toata lumea se poate relaxa si in aceasta perioada situatia epidemiologica s-a deteriorat grav. Asa am ajuns la cele 1.200 de cazuri zilnice pe care le avem acum. Si, din pacate, aceasta evolutie va mai dura, chiar daca masurile luate acum de Guvern sunt cele corecte, daca lumea incepe sa inteleaga ca treburile sunt serioase, ca boala poate fi mortala, faptul ca atatea persoane au fost infectate in acele saptamani va avea urmari pe toata vara”, a adaugat presedintele Iohannis.

Mai mult despre:

Comentarii: