BREAKING Ordonanta privind suspendarea platii ratelor a fost retrasa de la publicare. Va fi imbunatatita in sedinta de azi a Guvernului

actualitate

Ordonanta de Guvern privind suspendarea platii ratelor pe o perioada de pana la 9 luni a fost retrasa de la publicarea in Monitorul Oficial.

UPDATE ”Ordonanta care amana plata ratele romanilor pana la 9 luni (!!!) nu este retrasa! Cateva observatii ale MFP care clarificau mai multe discutii aparute in spatiul public au fost omise din varianta trimisa spre publicare. Astazi in sedinta de guvern de la ora 17:00 corectam aceasta eroare”, a scris Citu pe Facebook.

Antonel Tanase, secretarul general al Guvernului, a declarat pentru hotnews.ro ca ordonanta va fi rediscutata in sedinta Executivului de astazi, de la ora 17.00. Ordonanta va fi rediscutata deoarece Guvernul a primit mai multe semnale din partea clientilor bancilor, persoane fizice si juridice. Pentru noua forma a actului normativ vor fi avute in vedere aceste opinii.

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anuntat joi seara ca plata ratelor se poate suspenda, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice, pe o perioada de pana la 9 luni, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2020.

Ministrul a subliniat ca de aceasta facilitate pot sa beneficieze cei care au fost afectati direct sau indirect de pandemia de Covid-19.

Pe de alta parte, Florin Citu a precizat ca, in ceea ce priveste dobanda, aceasta se capitalizeaza la soldul creditului existent, dar se reesaloneaza pe toata durata creditului. Exceptie fac imprumuturile ipotecare pentru care dobanda se plateste esalonat pe o perioada de 5 ani, iar statul garanteaza 100% plata dobanzii capitalizate.

Mai mult despre:

Comentarii: