BREAKING Procurorii au ajuns la Codrin Stefanescu. Ancheta privind „presiuni” si „amenintari” legate de schimbari pe criterii politice

politica

Codrin Stefanescu, fost secretar general al PSD, este anchetat de DIICOT si DGA in legatura cu schimbari pe criterii politice in institutii din vestul tarii, anunta PressAlert.ro. El a fost citat pentru vineri de procurorii DIICOT Caras-Severin.

Procurorii au descins joi dimineata la majoritatea serviciilor deconcentrate din judetul Caras-Severin, dar si la Ministerul Afacerilor Interne, IGPR, Ministerul Padurilor sau Societatea Nationala de Radiodifuziune.

Procurorii DIICOT ancheteaza modul in care, incepand cu 2018, dupa ce filiala PSD Caras-Severin a fost preluata de deputatul Luminita Jivan, s-ar fi facut presiuni pentru ca sefii serviciilor deconcentrate din Caras-Severin sa fie inlaturati, pentru a fi numiti in functii oameni de incredere, dar si pentru impunerea de oameni la DRDP Timisoara.

Pentru a-i scoate din functii pe cei vizati de schimbari, procurorii sustin ca s-au folosit atat presiuni directe si amenintari, dar si metoda trimiterii de controale in urma carora sa se gaseasca nereguli care sa justifice inlocuirea. Ancheta a fost inceputa dupa presiunile facute pentru schimbarea sefului IPJ Caras-Severin, Viorel Avram, acum aproape un an. Politistii DGA au ridicat joi documente de la institutiile locale si centrale mentionate.

Suspecti in dosar sunt Codrin Stefanescu,  deputatul PSD Luminita Jivan, presedintele PSD Caras-Severin, Ioan Chisalita, senator de Caras-Severin, fostul prefect Matei Lupu, Georgica Severin, presedintele director general al Societatii Romane de Radiodifuziune, Marius Cornici, fostul sef al ISJ Caras-Severin, dar si mai multi primari din judet.

Codrin Stefanescu a anuntat joi la Antena 3 ca a fost citat la DIICOT si a acuzat ca ”vanatoarea de pesedisti a inceput in forta”.

„Eu personal am fost in Caras de doua ori, doar ca secretar general al PSD. O data dupa plecarea lui Ion Mocioalca la Pro Romania, cand am venit in ianuarie anul trecut, in 2019. Am stat o zi si am constituit o echipa interimara de conducere. A doua oara am fost in martie-aprilie, impreuna cu Liviu Dragnea si mai multi colegi din conducerea partidului si ministri, cand au avut loc alegerile interne in PSD Caras-Severin. Deci eu nu am treaba cu Carasul. Nu stiu de ce ma cheama”, a spus ulterior Codrin Stefanescu pentru Mediafax.

Mai mult despre:

Comentarii: