politica

BREAKING PSD nu mai vrea guvern de uniune nationala. Ciolacu: „Am inteles ca nu este cazul, am inteles ca presedintele Romaniei nu doreste”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat, luni, ca PSD renunta la sustinerea unui guvern de uniune nationala, in cazul in care motiunea de cenzura va avea succes.

„Am inteles ca nu este cazul, am inteles ca presedintele Romaniei nu doreste, nu mai este de actualitate”, a declarat Marcel Ciolacu, luni.

El a spus ca PSD mai are nevoie de „sase sau sapte voturi” pentru a trece motiunea de cenzura.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, intr-o conferinta de presa ca exclude posibilitatea formarii unui guvern de uniune nationala, asa cum isi doreste PSD.

„Nu mi se pare oportuna discutia despre un guvern de uniune nationala. Imi doresc un guvern liberal, orice alta varianta nu intra in discutie”, a declarat Iohannis.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, ca daca motiunea de cenzura va fi adoptata, va propune un guvern de uniune nationala pana in luna noiembrie, „cand sunt alegeri la termen”.

„Este o motiune serioasa si chiar dorim sa treaca. Nu avem un scop politic, nu avem un program politic. Dorim sa stopam un lucru care nu se face niciunde intr-o tara dezvoltata. Nu ai dreptul sa schimbi regulile in timpul jocului. (…) Dupa motiune, daca va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un prim-ministru. Este varianta unui guvern de uniune nationala pana in noiembrie, cand sunt alegeri la termen”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a catalogat intentia liberalilor de a provoca organizarea alegerilor parlamentare anticipate drept „un moft”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Pe cine vizeaza noul pachet de sanctiuni americane contra Rusiei, emis pe 1 mai. Apar si firme din China, Slovacia, Belgia si Turcia

La 1 mai, Departamentul Trezoreriei SUA a impus noi sanctiuni impotriva a sute de companii…

51 de minute ago

Soferii de taxi din Londra au dat in judecata Uber pentru concurenta neloiala si cer 250 de milioane de lire sterline despagubiri

Uber se confrunta cu un proces in urma caruia ar putea plati sute de milioane…

51 de minute ago

Gabriela Firea promite noi pomeni electorale pentru a fi votata: cardul pentru tineret, prin care tinerii ar urma sa beneficieze de reduceri de preturi

Aflata in sondaje mult in urma lui Nicusor Dan, Gabriela Firea, candidata PSD la Primaria…

20 de minute ago

O gradina zoologica din Rusia a trimis pe frontul din Ucraina doi pauni pentru „a inspira trupele care lupta”

O gradina zoologica din Rusia a incercat sa isi faca partea sa in razboiul tarii…

2 ore ago