externe

BREAKING Putin anunta ca trimite fregata Amiral Gorskov, echipata cu rachete hipersonice Zirkon, in misiune in Marea Mediterana, Oceanul Atlantic si Oceanul Indian

Fregata Amiral Gorskov, echipata cu rachete hipersonice Zirkon, porneste la drum pentru serviciul de lupta, anunta publicatia rusa Kommersant.

Presedintele rus Vladimir Putin a participat, joi, la ceremonie prin legatura video. Ministrul Apararii, Serghei Soigu, a declarat ca fregata urmeaza sa navigheze in Oceanul Atlantic si Oceanul Indian, precum si in Marea Mediterana.

Zirkon este o racheta de croaziera hipersonica despre care Rusia afirma ca are o capacitate conventionala, dar se speculeaza ca ar putea transporta un focos nuclear in viitor.

Aflata in dezvoltare din 2011, se crede ca Zirkon este fabricata dintr-un nou aliaj metalic capabil sa reziste la temperaturile ridicate ale zborului hipersonic.

Prevazuta a fi lansata de pe mare, Zirkon va obtine probabil o viteza de Mach 5 pana la Mach 6, avand  o raza de actiune de aproximativ 500 km. Teste de la un lansator terestru au fost efectuate cu succes in aprilie 2017 si decembrie 2018.

Misiunea rachetelor Zirkon este sa tinteasca instalatii de aparare antiracheta, centre de decizie si bunuri de mare valoare de la o distanta sigura, fara risc de interceptare, datorita vitezei si manevrabilitatii sale pe distante scurte.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata in apropiere de Sf.…

38 de minute ago

Presedintele ucrainean solicita participarea Chinei la negocierile de pace, fiindca este singura tara care ar putea influenta Rusia

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca doreste sa colaboreze cu tari precum China, care…

O oră ago

Trei romani sunt blocati in Noua Caledonie. Parisul a declarat stare de urgenta in acest teritoriu francez de peste mari

MAE anunta ca in Noua Caledonie se afla blocati trei romani, in contextul in care…

O oră ago