Rusia ameninta si Finlanda si Suedia, vor pati la fel ca Ucraina: „Daca vor adera la NATO, tara noastra va lua masuri de raspuns”

externe

maria zaharova, purtator de cuvant, mae rus

Purtatoarea de cuvant a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a declarat vineri ca Moscova va trebui sa raspunda daca Suedia si Finlanda vor deveni membre NATO.

„Toate statele membre ale OSCE, in calitatea lor nationala, inclusiv Finlanda si Suedia, au reafirmat principiul ca securitatea unei tari nu poate fi construita in detrimentul securitatii altora.

In mod evident, aderarea Finlandei si Suediei la NATO, care este in primul rand o alianta militara, dupa cum bine intelegeti, ar avea consecinte militare si politice grave, ceea ce ar necesita ca tara noastra sa ia masuri de raspuns”, a declarat Zaharova intr-o conferinta de presa.

Joi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a invitat Suedia si Finlanda sa participe vineri la un summit virtual al NATO privind situatia din Ucraina si din jurul acesteia.

In aceeasi zi, premierul finlandez Sanna Marin a declarat ca Finlanda va fi pregatita sa se alature NATO „daca problema securitatii nationale va deveni acuta”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: