BREAKING Sirenele de raid suna la Kiev in timpul vizitei lui Iohannis, Macron, Scholz si Draghi – Video

news

Sirenele de raid aerian au rasunat la Kiev in momentul in care liderii Frantei, Germaniei si Italiei au sosit joi dimineata in capitala ucraineana, informeaza CNN.

Sirenele nu inseamna neaparat ca a avut loc un atac, dar deseori suna in semn de avertizare.

Presedintele Klaus Iohannis a ajuns, joi, la Gara din Kiev, a informat Administratia Prezidentiala. El a urmat un traseu diferit fata de Macrov, Scholz si Draghi.

„Ma aflu astazi la Kiev, alaturi de Presedintele francez Emmanuel Macron, Cancelarul german Olaf Scholz si Prim-ministrul italian Mario Draghi, pentru a ne arata sprijinul puternic si solidaritatea deplina fata de Presedintele Zelenski si de poporul ucrainean. Aceasta agresiune ilegala, nejustificata si neprovocata din partea Rusiei trebuie sa inceteze!”, a transmis Iohannis.

Presedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz si premierul italian Mario Draghi au ajuns anterior, joi dimineata, cu trenul la Kiev, relateaza agentiile internationale de presa.

Potrivit presei internationale, cei trei s-au reunit in timpul noptii la Rzeszow, oras din sud-estul Poloniei care dispune de un aeroport international, dupa care si-au continuat drumul cu acelasi tren spre Kiev.

Liderii europeni ar urma sa discute cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski despre continuarea sprijinului pentru Kiev in fata invaziei ruse si despre aspiratiile Ucrainei de aderare la Uniunea Europeana.

Calatoria celor trei lideri cu trenul a fost pregatita timp de mai multe zile, insa nu a fost confirmata oficial decat cu putin timp inainte de sosirea lor in capitala Ucrainei, din motive de securitate. Cu toate acestea, presa internationala relatase deja despre o posibila vizita.

Prin aceasta vizita, Macron, Scholz si Draghi incearca contracareze de asemenea criticile din Ucraina in legatura cu raspunsul lor la razboiul declansat de Rusia la 24 februarie.

Kievul a criticat Franta, Germania si, intr-o masura mai mica, Italia pentru o presupusa lentoare in acordarea de sprijin, acuzandu-le de intarzieri in livrarea de arme si ca pun propria prosperitate inaintea libertatii si securitatii Ucrainei
Liderii vor avea convorbiri, urmate de o conferinta de presa.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: