BREXIT-ul darama economia UK, in timp ce Franta profita la maxim

money

Franta a intrecut ieri Marea Britanie si a devenit a cincea mare economie a lumii, dupa ce lira s-a devalorizat comparativ cu euro, dupa Brexit. Guvernul francez incearca acum sa atraga bancherii din Londra, speriati de anuntata iesire a Marii Britanii din UE. Premierul Manuel Valls promite ca va crea cel mai favorabil regim fiscal din toata Europa pentru straini.

Scaderea lirei sub 1,17 pentru un euro pentru prima data dupa 2013 a facut ca economia Marii Britanii sa fie echivalenta, in 2015, cu 2,172 trilioane de euro, iar cea franceza sa fie de 2,182.

„Bun venit la Paris! Bun venit in Franta! Bun venit! Pe scurt, acum este momentul, mai mult ca niciodata, sa veniti in Franta. Acesta este mesajul, dar si raspunsul pe care vreau sa-l ofer celor care intreaba. Acesta este momentul. Parisul va asteapta!”, a spus Manuel Valls, premierul Frantei, citat de Digi24.

Guvernul francez promite numeroase facilitati pentru strainii care isi muta afacerile in Franta sau pentru francezii care se intorc in tara: opt ani de taxe favorarabile, ghiseu unic pentru hartiile administrative, unde se vor vorbi limbi straine, si clase in limbile materne pentru copiii de expati.

„Vrem sa construim impreuna capitala financiara a viitorului, sa facem din Paris capitala finantelor inteligente”, a precizat Manuel Valls.

Dar si o alta capitala europeana vrea sa castige dupa posibilul exod al oamenilor de afaceri din Londra. Start-up-urile din oras sunt incurajate sa se mute la Berlin de mai multe postere uriase care vor circula saptamana asta prin capitala britanica.

Campania publicitara este platita de un partid politic liberal german, care considera ca Berlinul are infrastructura mai buna, mai multe locuri de munca si mai multe locuinte decat Londra.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: