Bruxelles face PRESIUNI asupra lui Iohannis in privinta COTELOR de refugiati. Vezi raspunsul presedintelui

news

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a telefonat, duminica, presedintelui Klaus Iohannis, in cadrul unei serii de convorbiri cu alti lideri europeni pe subiectul cotelor de refugiati pe care trebuie sa ii accepte tarile UE.

Intr-o serie de mesaje pe Twitter transmise in cursul zilei de duminica, Juncker si-a reluat apelurile la adresa liderilor central si est-europeni care se opun propunerilor sale, de redistribuire a migrantilor in conformitate cu cote obligatorii pentru fiecare tara.

Junker a scris: „Tocmai am vorbit cu Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, sa se pregateasca pentru reuniunea extraordinara a Consiliului Justitie si Afaceri Interne de maine”. Mesaje identice i-au vizat pe premierii Ungariei, Letoniei, Cehiei si Slovaciei, care au declarat in repetate randuri ca se opun cotelor obligatorii de repartizare a refugiatilor, preferand varianta cotelor voluntare.

Intr-un raspuns oficial transmis agentiei Mediafax, Adiministratia Prezidentiala spune ca presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au avut o convorbire telefonica, duminica, in care seful statului roman si-a exprimat solidaritatea in privinta crizei imigrantilor, aratand ca Romania participa la programe europene pentru sprijinul refugiatilor, cum este de exemplu programul Frontex.

Pe de alta parte, Iohannis a reiterat pozitia in privinta refugiatilor potrivit careia Romania respinge cota obligatorie, a mai precizat sursa citata.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: