Bucuresti: Mai multe fete au ajuns la spital dupa ce si-au marit buzele cu ajutorul unei tinere fara pregatire. Costul „operatiei” era de 600 de lei

news

O tanara de 23 de ani din Capitala a fost prinsa de politisti ca efectua injectii cu acid hialuronic in buze doritoarelor fara a avea niciun fel de pregatire medicala. Multe dintre cele „operate” s-au ales cu traume fizice, iar pentru vindecare a fost necesara interventia in regim de urgenta a unor medici specializati in chirurgie estetica.

Tanara efectua „operatii” din 2022 si cerea 600 de lei pentru fiecare marire de buze. Ea a fost retinuta pentru 24 de ore. O astfel de operatie ar fi trebuit sa fie facuta doar de un medic estetician.

Mai multe tinere au ajuns la spital cu probleme, inclusiv cea care efectua operatiile, au anuntat autoritatile.

Comunicatul Politiei Capitalei:

La data de 30 mai 2023, politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Sectia 26 Politie au pus in executare un mandat de perchezitie domiciliara, in Municipiul Bucuresti, intr-un dosar in care sunt efectuate cercetari privind savarsirea infractiunilor de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati si vatamare corporala din culpa.

Din datele si probele administrate in cauza, a rezultat presupunerea rezonabila ca, in perioada ianuarie 2022 – prezent, la o adresa din Sectorul 4, o femeie, in varsta de 23 de ani, ar fi exercitat acte medicale de chirurgie estetica fara sa aiba calitate sau studii medicale in acest sens. Astfel, prin activitatile efectuate ar fi cauzat mai multor persoane traume fizice, iar pentru vindecare a fost necesara interventia in regim de urgenta a unor medici specializati in chirurgie estetica.

In urma efectuarii perchezitiei, persoana banuita a fost depistata si condusa la audieri. De asemenea, au fost identificate si ridicate mai multe bunuri de interes in cauza, precum si obiecte sanitare si 3.800 de lei, a caror provenienta nu a putut fi justificata.

Totodata, au fost identificate doua tinere, de 18, respectiv, 22 de ani, asupra carora banuita ar fi exercitat, in repetate randuri, acte medicale de chirurgie estetica.

In baza probatoriului administrat in cauza, femeia a fost retinuta pentru 24 de ore, urmand a fi prezentata magistratilor cu propunere legala.

Cercetarile sunt continuate de catre politisti din cadrul Sectiei 26 Politie, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4, sub aspectul savarsirii infractiunilor de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati si vatamare corporala din culpa.

Facem precizarea ca efectuarea perchezitiei domiciliare este o etapa in cadrul procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar solutionarii cauzei, care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: